Grexit: Jucătorii străini din campionatul grec de fotbal își renegociază contractele

Data publicării:
razvan rat - paok.gr 1

 Foto: Paok.gr

Fotbaliștii străini din campionatul Greciei se tem de o devalorizare a contractelor în cazul ieșirii țării din zona Euro. Potrivit La Tribune mai mulți agenți au contactat deja cluburi precum Olympiakos, Panathinaikos, AEK Atena sau PAOK Salonic și le-au cerut introducerea unei clauze care să stipuleze că, „în cazul unui schimb de monedă, jucătorii vor fi plătiți în moneda convenită la semnarea contractului”, adică euro.

De asemenea, agenții cer ca salariile jucătorilor să fie virați în conturi bancare din afara Greciei.

România are mai mulți internaționali care evoluează în prima ligă din Grecia. Căpitanul naționalei, Răzvan Raț evoluează la PAOK, mijlocașul Costin Lazăr evoluează la Iraklis Salonic, în timp ce Dorin Goian joacă pentru Asteras Tripoli.

Zi decisivă pentru soarta Greciei

Marți este ziua zero pentru Grecia. Guvernul de la Atena mai are doar câteva ore la dispoziţie pentru a plăti rata de 1,6 miliarde de euro, înainte de a intra în incapacitate de plată. Executivul elen a anunţat deja că nu are bani pentru a-şi achita datoriile, ceea ce înseamnă că nu este exclus ca ţara să iasă din zona euro şi chiar din Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri