ALEGERI SUA. Donald Trump și Bernie Sanders, câștigători în New Hampshire

Data publicării:
TRUMP CANDIDAT GETTY-1

Donald Trump, candidat la nominalizarea republicană: Vom face America o ţară grozavă din nou şi o vom face în modul tradiţional. O să învingem China, Japonia, Mexic, o să învingem toate aceste ţări care ne iau atât de mulţi bani în fiecare zi.

Bernie Sanders, candidat la nominalizarea democrată: Împreună, am trimis un mesaj care va răsuna de pe Wall Street până la Washington, din Maine până în California. Guvernul ţării noastre măreţe aparţine întregului popor!

Rezultatul nu a fost o surpriză, ci doar a confirmat rezultatele sondajelor de opinie făcute înainte de deschiderea urnelor. Victoriile lui Donald Trump şi lui Bernie Sanders, ambii candidaţi consideraţi outsideri, se explică şi prin faptul că o treime dintre americani nu mai au încredere în politicieni, cum arată un sondaj făcut în New Hampshire.

Merg pe mâna lui Trump deoarece cred că ţara asta este gata pentru ceva diferit.

Sunt convins că Bernie poate să o facă”, au spus alegătorii.

În schimb, actualul preşedinte Barack Obama, crede că succesorul său va fi unul cu experienţă.

Barack Obama, preşedintele SUA: Cred că oamenii vor realiza că este o slujbă serioasă şi că trebuie să te asiguri că persoana care va primi slujba este capabilă să conducă, nu doar să enunţe sloganuri.

Republicanii şi democraţii îşi vor desemna candidaţii pentru Casa Albă în acestă vară. Votul pentru noul preşedinte american va avea loc în noiembrie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri