Al doilea ostatic japonez a fost executat de Statul Islamic

Data publicării:
kenji-goto-1

Ostaticul, îmbrăcat în haina portocalie a condamnaților la moarte, stă în genunchi, iar lângă el se află un individ mascat, în haine de culoare neagră, cu un cuțit în mână. Acesta spune că guvernul japonez poartă responsabilitatea pentru moartea ostaticului.

Oficialii de la Tokyo au confirmat autenticitatea înregistrării.

Teroriştii au postat pe internet o înregistrare de un minut şi 7 secunde, prin care anunţă execuţia : „Acesta este un mesaj către Guvernul japonez!”, spun aceştia. La finalul înregistrării este filmat ostaticul ucis.

Teroristul care apare în mesajul video are accent britanic şi, potrivit specialiştilor, ar fi cel supranumit Jihadi John, acelaşi care a omorât şi alţi prizonieri ai Statului Islamic. Vestea uciderii jurnalistului a fost primită cu durere de familia sa.

Crima a revoltat milioane de japonezi.

Kenji Goto, jurnalist de profesie, avea 47 de ani. El a fost răpit de Statul Islamic în luna octombrie împreună cu un alt japonez, colaborator al armatei nipone în Irak. Acesta din urmă a fost decapitat în urmă cu o săptămână.

Pentru eliberarea jurnalistului şi a unui pilot iordanian, ţinut şi el ostatic, Statul Islamic ceruse eliberarea unei teroriste închise în Iordania pentru organizarea unui atac soldat cu 60 de morţi în acelaşi stat. Pentru moment, nu se ştie care este soarta pilotului iordanian.  

Guvernul japonez s-a declarat, duminică, „revoltat" şi a condamnat „cu cea mai mare fermitate” anunţul organizaţiei Statul Islamic privind decapitarea ostaticului nipon Kenji Goto. „Vom răspunde în mod ferm”, a spus guvernul japonez. Premierul nipon a promis, la rândul său, că cei responsabili pentru moartea celor doi cetățeni japonezi vor fi aduși în fața justiției.

Și președintele american Barack Obama a condamnat „crima odioasă” și și-a declarat solidaritatea cu națiunea niponă. Franța, prin vocea președintelui Francois Hollande, a avut o reacție similară, iar premierul britanic David Cameron a vorbit despre un „act înfricoșător”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri