Avionul Air Algerie nu a fost doborât de o rachetă în Mali. Militarii francezi au ajuns la locul prăbuşirii şi au recuperat o cutie neagră

Data publicării:
swiftt

Am găsit avionul algerian. Epava a fost localizată, le-am transmis celor din celula de criză că am trimis o echipă de cercetare, către o zonă indicată de localnici. Echipa noastră a găsit epava avionului, din nefericire nu avem alte detalii despre ceea ce s-a găsit acolo, dar vă pot garanta că am găsit avionul”, a declarat Gilbert Diendere, şeful cancelariei prezidenţiale din Burkina Faso.

Oameni din 11 ţări erau în avionul care decolase din Burkino Faso şi trebuia să ajungă în Algeria.

Printre ei, şi un român, lucru confirmat de ministrul de Externe de la Bucureşti.

De departe, însă, Franţa este ţara cel mai greu lovită. A pierdut 51 de cetăţeni.

„Gândurile mele sunt alături de familiile aflate în suferinţă, care aşteaptă în aeroporturi. Vreau să le asigur pe aceste familii de sprijinul meu şi al întregii naţiuni”, a declarat președintele Francois Hollande.

Avionul cu 116 persoane la bord decolase la primele ore ale dimineţii, dar la scurt timp după aceea a dispărut de pe radare, în spaţiul aerian al statului Mali.

Principala ipoteză luată acum în calcul este că avionul s-ar fi prăbuşit din cauza unei furtuni de nisip.

Piloţii avionului au cerut să-şi schimbe traiectoria din cauza vremii nefavorabile, care ar fi putut provoca prăbuşirea”, a spus Gilbert Diendere.

O defecţiune tehnică este exclusă deocamdată. Avionul fusese verificat în Franţa cu două zile înainte, iar inginerii nu găsiseră nici o problemă. Aeronava, de tip McDonnell-Douglas, aparţinea unei companii spaniole, dar fusese închiriată de Air Algerie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri