Cel mai scump film iranian, o peliculă despre profetul Mohamed, va avea premiera duminică

Data publicării:
regiyor muhammad

 

FOTO irishtimes.com

Festivalul Internaţional de Film Fajr din Teheran, care coincide cu cea de-a 36-a aniversare a Revoluţiei Islamice din 1979 din Iran, conţine în programul său un film care prezintă propria versiune a acestei ţări despre felul în care a trăit cea mai venerată personalitate religioasă a islamului.

Potrivit organizatorilor festivalului, pentru a proteja demnitatea profetului, filmul va fi proiectat în afara competiţiei.

Filmul, ce va fi lansat cu titlul "Muhammad, Messenger of God" în ceremonia de deschidere a festivalului, este regizat de Majid Majidi, un cunoscut regizor iranian, care a lucrat mai mult de cinci ani - şi în mare secret - pentru a produce acest lungmetraj, care este doar al doilea film de mare buget din istoria cinema-ului iranian despre viaţa profetului Mahomed.

Filmul lui Majid Majidi, finanţat de statul iranian, care reprezintă prima parte dintr-o trilogie ambiţioasă despre viaţa profetului, prezintă povestea lui Mohamed de la naşterea lui şi până la vârsta de 12 ani, încheiindu-se cu prima lui vizită la Sham (în Siria), unde Bahira, un călugăr creştin, i-a prezis că va ajunge într-o bună zi un profet.

Iranul intenţionează să distribuie pe scară largă acest film începând din luna martie, cel puţin în ţările vorbitoare de limbă engleză, ca şi în cele arabe.

Chipul lui Mohamed nu va fi arătat pe ecran, iar directorul de imagine al filmului, italianul Vittorio Storaro, recompensat cu trei premii Oscar pentru trei capodopere ale cinematografiei - "Apocalipsul acum", de Francis Ford Coppola, "Roşii", de Warren Beatty, şi "Ultimul împărat", de Bernardo Bertolucci -, a folosit o varietate de combinaţii de lumini şi umbre, pentru a face posibilă reprezentarea unei figuri religioase în acest film.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri