Gruparea Statul Islamic ameninţă din nou. Militant australian: Vom arbora steagul negru pe Palatul Buckingham şi pe Casa Albă

Data publicării:
Militanti parada Statul Islamic Mosul-AFP Mediafax Foto---4

Chemarea la luptă vine de la Abdullah Elmir, un adolescent australian convertit la Islam. Are 17 ani şi este cel mai nou militant al grupării Stat Islamic. Stârnit de violenţă, trimite un mesaj preşedintelui Statelor Unite şi premierului Australiei.

Aceşti soldaţi nu vor renunţa la luptă, nu vor depune armele, până când nu vom ajunge pe pământurile voastre, până nu vom decapita toţi tiranii, până când steagul negru nu va fi arborat pe Palatul Buckingham şi pe Casa Albă”, a declarat Abdullah Elmir.

Occidentul ia în serios ameninţările. Mai ales că numărul teroriştilor sporeşte alarmant. Autorităţile din Marea Britanie au anunţat că în fiecare săptămână, cinci britanici pleacă în Irak sau Siria pentru a se alătura grupării Stat Islamic.

Iar Canada, care a trimis avioane de luptă împotriva extremiştilor, a ridicat nivelul de alertă teroristă de la scăzut la mediu.

Dincolo de ameninţări, pe teren luptele continuă. Teroriştii au reluat asediul asupra oraşului Kobani, de la graniţa dintre Siria şi Turcia, după ce la sfârşitul săptămânii băteau în retragere.

Ofensiva grupării Stat Islamic continuă şi în alte zone din Siria. În centul ţării, o femeie acuzată de adulter a fost ucisă prin lapidare chiar de tatăl ei, ajutat de mai mulţi extremişti.

Ca o ironie a sorţii, teroriştii luptă chiar cu arme occidentale după ce Statele Unite au anunţat că este posibil ca un transport de arme destinat luptătorilor kurzi din Kobani, să fi intrat din greşeală pe mâinile islamiştilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri