Primele imagini cu epava avionului Air Algerie. Nu se confirmă prezența unui român printre pasageri

Data publicării:
algerie-1

Actualizare 15.25. „Facem demersuri pentru a obține clarificări, dar avem nevoie de certitudini și - la noi în celula de criză a apărut ca o eventualitate -, am cerut ambsadei noastre de la Alger dar și din Dakar să facă demersuri să obțină nu doar lista pasagerilor, pe care am obținut-o acum și am început verificările noastre, dar să obțină și lista de rezervări. Ne interesează dacă pe lista de rezervări a existat un român care nu a mai plecat în acest voiaj. Investigăm toate posibilitățile, este o rază de speranță, dar ramân rezervat până nu avem o confirmare oficială, certificată”, a spus ministrul Titus Corlățean la Digi24.

____________________

„În cursul zilei de 25 iulie, Ambasada României în Algeria a informat Centrala MAE că un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Algeria a revenit asupra informaţiei comunicate oficial anterior cu privire la existenţa unui cetăţean român la bordul avionului aparţinând companiei algeriene menţionate. A precizat că această informaţie nu a putut fi confirmată până în prezent şi că există informaţii contradictorii cu privire la numărul pasagerilor şi la cetăţenia acestora”, se arată într-un comunicat al ministerului.

La locul prăbușirii au ajuns și soldații francezi. Resturile avionului sunt împrăștiate pe 500 de metri, iar experții spun că acest lucru demonstrează că avionul nu a explodat în aer, ci s-a dezintegrat la impactul cu solul.

În această dimineață, președintele francez, Francois Hollande, a anunțat că la bordul avionului erau 118 oameni și nu 116, cum se credea initial.

Avionul Air Algerie s-a prăbușit miercuri spre joi noapte în timp ce mergea din Burkina Faso spre Algeria, cel mai probabil din cauza vremii nefavorabile. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri