Rusia dezminte că în Iran au căzut patru rachete având ca țintă Siria

Data publicării:
tragere cu rachete
Rachete rusesti, exercitiu de trageri. Foto: mil.ru

 

 Foto: Mil.ru

Orice profesionist știe că în cursul acestor operațiuni fixăm întotdeauna ținta înainte și după impact. Toate rachetele lansate de pe crucișătoarele noastre și-au lovit ținta”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov. „Este un fapt. Altfel, ar fi însemnat că ținte ale Statului Islamic îndepărtate unele de altele au explodat singure”, a adăugat el.

Oficial american: Mai multe rachete trase de ruși din Marea Caspică au căzut în Iran

Această sursă nu a oferit detalii în legătură cu regiunile lovite din Iran, țară aliată a Rusiei în apărarea regimului condus de Bashar Al-Assad, și nici despre pagubele provocate de rachete.

Spre deosebire de CNN, nu ne bazăm pe surse anonime, ci arătăm traiectoria rachetelor noastre și țintele lor practic în timp real”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt. 

Miercuri, Ministerul rus al Apărării a publicat pe site-ul său o infografie arătând traiectoria acestor rachete (26, potrivit acesteia), la circa 1.500 de kilometri de destinație, survolând Iranul și Irakul înainte de a lovi în Siria, evitând astfel spațiul aerian al Turciei și Azerbaidjanului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri