Afirmaţiile despre împărţirea Ucrainei, retrase. Radoslaw Sikorski spune ca l-a lăsat memoria

Data publicării:
sikorski - mae polonez

Afirmaţiile atribuite lui Radoslaw Sikorski au provocat din nou iritare la Mosova. Acum oficialul polonez pune totul pe seama amneziei. „A fost o interpretare excesivă a textului şi m-a lăsat memoria, pentru că după o verificare mi-am dat seama că nu a existat o astfel de întâlnire la Moscova între Tusk şi Putin. Este normal pentru o fiinţă umană să greşească uneori şi este ceea ce s-a întâmplat”, a precizat Radoslaw Sikorski, după ce, iniţial, declarase că declaraţiile lui au fost scoase din context, dar nu şi lipsite de autenticitate.

În interviul acordat site-ului american Politico, fostul ministru de Externe spusese că într-o întâlnire care a avut loc la Moscova în 2008 liderul de la Kremlin i-ar fi propus premierului polonez de atunci Donald Tusk împărţirea Ucrainei.

„Ştiam cum gândesc de ani de zile. Acesta este unul dintre primele lucruri pe care Putin i le-a spus premierului meu Donald Tusk când acesta a vizitat Moscova. A spus că Ucraina este o ţară artificială, că Liov este un oraş polonez şi că de ce nu am rezolva împreună”, declara Radoslaw Sikorski, preşedintele Camerei Inferioare a Parlamentului polonez

Radoslaw Sikorski a precizat că fostul premier polonez nu a răspuns sugestiei făcute de Vladimir Putin, pentru că ştia că discuţia era înregistrată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri