Pianul de trei milioane de dolari

Data publicării:
pianul din casablanca

În 1942, Wilson Dooley îi cânta la pian lui Ingrid Bergman celebra melodie "As Time Goes By". 72 de ani mai târziu, sunetul acelui pian valorează milioane. Un cumpărător anonim a intrat în posesia instrumentului muzical, după o licitaţie care a durat doar trei minute.

„Pianul produce notele pe care Wilson Dooley le cântă în "As Time Goes By", iar acest lucru îl face nemuritor”, spune Noah Isenberg, istoric al cinematografiei.

Pianul a aparţinut pânp acum unui medic din Statele Unite, care îl cumpărase în anii `80. Acum, noul proprietar a plătit pe el trei milioane de dolari - cu peste un milion mai mult faţă de suma estimată.

A fost, de altfel, o seară de gală la casa de licitaţii. S-au vândut zeci de suveniruri din epoca de aur a Hollywood-ului - printre ele, rochii purtate de Grace Kelly şi Marilyn Monroe, scenariile unor filme celebre, fotografii şi afişe de film.

Foarte aşteptată a fost şi vânzarea costumului de leu din filmul "Vrăjitorul din Oz", realizat în 1939. Făcut din blană naturală, acesta a fost adjudecat cu peste trei milioane de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri