VIDEO. Bărbat îmbrăcat în costum panda, împușcat de polițiști. Amenința că se aruncă în aer la un post TV 

Data publicării:
captura panda

Bărbatul a fost dus la spital și se află în stare stabilă, iar șansele lui de supraviețuire sunt mari. Autoritățile nu au făcut publică identitatea lui, dar au spus că este vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani din Howard County, Maryland. Poliția încă încearcă să afle ce l-a făcut pe bărbat să recurgă la acest gest.

Incidentul a avut loc joi la ora unu după-amiaza, când bărbatul îmbrăcat straniu cu un dispozitiv suspect în mână a intrat în sediul Fox 45 și l-a abordat pe paznicul clădirii.

Joural Apostolides, paznicul clădirii, a povestit că bărbatul i-a arătat un stick de memorie care ar fi conținut un mesaj despre compoziția soarelui și pe care tânărul a insistat să îl difuzeze postul de televiziune Fox 45. Mesajul pe care voia dă îl transmită era că guvernul se înșela în privința a tot ceea ce credea despre spațiu.

Apostolides a spus că prima lui grijă au fost celelalte două persoane din holul clădirii. 

„Primul meu gând a fost să îi scot de acolo. Apoi am încercat să îl calmez. Toată lumea are nevoie de cineva cu care să vorbească”, a spus paznicul, care l-a rugat pe tânăr să stea jos și i-a oferit apă și ceva de mâncare.

De asemenea, reporterul Fox Paul Gessler a declarat pentru Washington Post că l-a văzut pe bărbat în timp ce se apropia de clădire.

„Era îmbrăcat într-un costum dintr-o bucată alb”, a spus Paul Gessler.

La sosirea polițiștilor, bărbatul a ieșit din clădire, dar a refuzat să răspundă somărilor autorităților de a-și scoate mâinile din buzunar. El a continuat să se apropie de polițiști, iar aceștia au tras șapte focuri de armă dintre care trei l-au nimerit. Odată prăbușit la pământ, polițiștii au trimis un robot să îl percheziționeze pentru a se asigura că nu mai există nicio amenințare.

„Mi-ar fi plăcut să îi putem acorda primul ajutor imediat. Când ai de-a face cu un individ necooperant, din păcate trebuie să faci ce trebuie să faci”, a spus comisarul Kevin Davis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri