Atentat eşuat la Madrid. Un bărbat a vrut să arunce în aer sediul partidului de guvernământ

Data publicării:
atentat madrid politie spania

S-a întâmplat la ora locală 7.15, când pe strada Genova din centrul Madridului, o zonă extrem de aglomerată, o maşină a sărit de pe trotuar şi s-a izbit de zidul partidului de guvernământ. În mașină erau două butelii cu gaz și un dispozitiv exploziv.

În zonă există în permanenţă o maşină cu doi poliţişti, care, în general, supraveghează traficul pietonal. A fost declanşată alertă antiteroristă şi a fost blocată toată zona, pe o rază de un kilometru. Bărbatul a fost arestat, are 37 de ani şi este patronul unei firme care a dat faliment. Pentru eşecul firmei sale el dă vina pe partidul de guvernământ. 

"Un bărbat a intrat cu maşina în faţada sediul Partidului Popular de la Madrid, pe strada Genova. La bord erau două butelii cu butan şi un dispozitiv exploziv" care nu au detonat, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Madrid. "Nimeni nu a fost rănit", a adăugat ea.

"Bărbatul este un patron de firmă care a pierdut totul", a precizat purtătoarea de cuvânt. Perimetrul din jurul sediului partidului şefului Guvernului Mariano Rajoy a fost încercuit de către poliţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri