Decizie istorică în lumea auto. Ferrari se desparte de Fiat

Data publicării:
ferrari

Continuă schimbările masive pentru Ferrari, după demisia lui Luca di Montezemolo. Fiat, care a preluat anul acesta grupul american Chrysler, formând Fiat Chrysler Automobiles, a hotarât ca Ferrari să se rupă de compania-mamă și să formeze o nouă entitate. 10% dintre acțiunile acesteia vor fi vândute la bursa în Statele Unite și posibil și pe o bursă europeană. Restul de 90% vor fi împărțite acționarilor Fiat Chrysler Automobiles.

Mutarea este cea mai recentă dintr-o serie menită să repoziționeze grupul Fiat și este privită de presa de specialitate drept o măsură de protejare a prestigioasei mărci sport. Asta deoarece Fiat, acționar majoritar al Ferrari din 1969, a preluat un Chrysler plin de datorii. Mai mult, dincolo de problemele financiare, imaginea grupului a fost afectată de un studiu recent care plaseaza marca Fiat pe ultimul loc în privința fiabilitații și Chrysler pe locul 22 din 28.

Directorul de calitate al Chrysler a demisionat în urma raportului.

Pentru alte lucruri interesante din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri