LA VOLAN. BMW Concept 101, putere și exclusivitate

Data publicării:
BMW-Motorrad-Concept-101

BMW Motorrad „Concept 101” își are originile în Statele Unite. Cei șase cilindri însumează 1.649 centimetri cubi - echivalentul a aproximativ 101 țoli cubi, care este unitatea americană de măsură a capacității cilindrice. Pe șosea, cuplul enorm al motorului generează o extraordinară putere de tracțiune, în orice situație. De asemenea, numărul 101 reprezintă și locul unde motocicleta a devenit realitate. A fost nu departe de autostrada 101, la studiourile de design ale subsidiarei BMW Group, Designworks, din California.

Silueta foarte prelungită și simplificată este extrem de atractivă. Spre deosebite de secțiunea frontală joasă și spatele înalt al motocicletelor supersport, BMW Motorrad „Concept 101” are o siluetă în formă de picătură. Cursivitatea continuă a liniilor dinspre faţă spre spate simbolizează experienţa călătoriei pe care o oferă vehiculul. Liniile clare şi suprafeţele modelate elaborat formează o caroserie atletică. Evacuările de pe ambele părţi, fiecare cu câte trei prize, simbolizează numărul de cilindri, dar şi nivelul superior al performanţelor şi al cuplului. Imaginea spatelui completează armonios impresia vizuală generală a motocicletei.

Un punct de atracţie special îl reprezintă stopurile neobişnuite, care furnizează, sub forma a două benzi LED, cadrul pentru secţiunea spate de culoare închisă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri