A fost lansat cardul care se autentifică cu amprenta posesorului. Cum funcţionează primul card de plăţi biometric contactless din lume? 

Data publicării:
CARD

Banca Sparebanken DIN din Norvegia a testat în ultimele luni cardul Zwipe MasterCard, în cadrul unui proiect pilot, relatează Forbes. Noul card înlocuieşte practic PIN-ul cu amprenta posesorului, utilizând un scanner inclus în card, scrie Mediafax.

MasterCard a prezentat, vineri, "primul card de plăţi biometric contactless din lume", care include un senzor cititor de amprentă şi certifică că plata este făcută de posesorul acestuia.

Funcţia contactless constă în faptul că acest card nu este prevăzut cu bandă magnetică ci funcţionează după sistemul cardurilor de călătorie, utilizate la metrou sau în autobuze, care pot fi reîncărcate şi care au inclus un cip care ţine evidenţa fondurilor disponibile.

Noul card de plăţi intră în concurenţă cu portofelele digitale, precum Square şi Apple Pay. "Convingerea noastră este că trebuie să putem să ne identificăm fără să fie nevoie de parole sau numere PIN", a declarat Ajay Bhalla, preşedinte pentru soluţii de securitate la MasterCard.

Amprenta este stocată direct pe card, prin scanarea la configurarea acestuia, şi va fi utilizată apoi la autentificarea fiecărei tranzacţii, la un terminal de plăţi.

"Răspunsul la proiectul pilot efectuat de Sparebanken DIN a fost foarte bun. Deţinătorilor le-a plăcut foarte mult cât de uşor poate fi folosit acest card. Reacţii foarte bune au avut şi retailerii participanţi la proiect", a declarat fondatorul şi directorul general al Zwipe, Kim Humborstad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri