ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Emil Hurezeanu: De ce trebuie să mergem la vot? 

Data publicării:
oameni la vot mediafax

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Văd că toată lumea își face o profesie de credință din a face declarații, apeluri patetice: VOTAȚI. Bineînțeles, pentru că eu cred că diferența între cei doi candidați se va face pornind de la prezența la vot. Nu ne putem juca cu asta de prea multe ori. Nu ne putem juca prea des cu focul. Nu ținem cont de avantajele mari, de șansa nesperată și meritată a democrației.  

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Ne-am lăsat conduși de guverne care aveau o reprezentare minoritară. Pentru că puțină lume ieșea la vot. Sub 50 la sută, majoritatea relativă a aleșilor unui Parlament votat de 50 la sută aproape că nu putea fi trasă la răspundere pentru că nu reprezenta opțiunea majoritară prin omisiune. Omisiunea de a participa, de a fi co-părtaș în cea mai importantă instituție a democrației, care sunt alegerile, presupune o complicitate cu ceea ce nu-ți convine, cu arbitrariul, cu proiectele întrerupte, cu durata cea mai scurtă de viață din Uniunea Europeană, cu drumurile cele mai proaste”, a spus Emil Hurezeanu la Digi24. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 „Trebuie să facem o cuplare între ceea ce vrem să ni se întâmple, instrumentele cu care ne putem schimba viața. Să folosim instrumentul acesta, care sunt alegerile, pentru că altfel intrăm în complicitate cu propriul eșec și după 25 de ani s-ar putea să fim masochiști. S-ar putea să nu mai avem nicio scuză și atunci chiar că nu vom rămâne decât cu scandalul”, a precizat jurnalistul la Digi24.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri