Mesaj pe un buletin de vot: „În România specia dominantă nu mai e omul, ci măgarul”

Data publicării:
magarus

Potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Județean (BEJ) Iași, 6.142 de buletine de vot au fost anualte la cele 714 secții amenajate în județ la alegerile prezidențiale. Multe dintre buletinele de vot nu au fost însă anulate din neștiința alegătorilor, ci din cauza mesajelor pe care aceștia au vrut să le transmită.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Iași, Marian Grigoraș, a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii cu mesaje scrise de alegători pe buletinele de vot anulate.

„Pe cine să votezi? Niște hoți, trădători de țară. Ați distrus conștiința oamenilor, pe om l-ați desființat ca ființă, sunteți trădători de țară, neam, ați distrus industria, învățământul. Să nu dea Dumnezeu cel sfânt/Să vrem noi sânge, nu pământ. Dumnezeu să vă judece“, este unul dintre textele scrise pe buletinele de vot anulate.

Alți alegători au scris: „Se pare că în România specia dominantă nu mai este omul, ci măgarul”, „Nu am știut ce trântor să aleg“, „Am scăpat de un drac și dăm de altul. Unde e Vlad Țepeș?“, „Monarhia salvează România“ sau „Refuz să fiu complice la înscăunarea unui președinte care să mă ia de prost“.

Pe alte buletine de vot alegătorii au desenat cu pixul chenare și au scris nume ale unor domnitori români, foști șefi de stat, actori sau personaje de desene animate - Vlad Țepeș (acesta fiind cel mai invocat), Regele Mihai, Traian Băsescu, Nicolae Ceaușescu, Chuck Norris, Bob Marley sau Batman - peste care au pus ștampila cu mențiunea ”Votat”.

„Buletinele nu sunt anulate din cauza mesajului. Dacă opțiunea de vot ar fi evidentă, dacă există ștampila doar pe unul dintre candidați nu se anulează. Acele mesaje nu ar conta dacă ștampila există doar pe unul dintre chenare și nu atinge celălalt chenar al buletinului de vot. Important este să se vadă opțiunea de vot a oamenilor. Știam că vor fi astfel de mesaje, în fiecare an se regăsesc, am avut acces la dosare și nu m-am putut stăpâni să nu le citesc. Erau și multe mesaje, dar pe acelea nu le-am fotografiat”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX Marian Grigoraș, cel care a postat fotografii ale buletinelor de vot anulate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri