Cariere actoricești cu avânt retezat de Oscar

Data actualizării: Data publicării:
cuba gooding

 cuba gooding

Pentru unii câştigători de Oscar, victoria nu a fost de bun augur. Succesul venit la pachet cu Oscarul, ofertele, banii şi beneficiile mai degrabă le-au stricat cariera în loc să le-o ajute.

Cuba Gooding jr. a câştigat Oscarul în anul 1997, pentru rolul din „Jerry Maguire”. În anii următori a avut un rol mic în „As Good As It Gets”, care a avut succes la Premiile Academiei şi a apărut în „Instinct”, cu Anthony Hopkins. Şi cam atât. Au urmat câteva comedii de duzină şi filme de acţiune care n-au avut ecou.

După ce Halle Berry a devenit prima actriţă de culoare premiată pentru rol principal, în anul 2002, aceasta nu a mai reuşit să aibă nici succes la critică, nici la box-office. A fost fată Bond, X-Men şi o Catwoman ridiculizată, până când rolurile ei s-au împuţinat şi Berry a fost aproape uitată.

Roberto Benigni a cucerit o lumea întreagă - şi două Oscaruri - cu „La vita e Bella”, în anul 1998. Dar în cele două decenii de atunci, nu a mai reuşit să emoţioneze sau să impresioneze. A mai regizat două filme, trecute neobservate, şi a avut câteva apariţii în filme, ca actor.

La 29 de ani, în 2003, Adrien Brody devenea cel mai tânăr bărbat câştigător al Oscarului pentru rolul principal din „Pianistul”. Lumea era a lui. Dar proiectele pe care le-a ales după această victorie nu l-au menţinut pe val. A jucat în blockbustere ratate precum „King Kong” şi în filme mai mici, precum „Hollywoodland”, dar Brody n-a mai avut parte niciodată de un rol ca cel din filmul lui Polanski.

Cea de-a 89-a ediție a Galei Premiilor Oscar este transmisă în direct de la Los Angeles pe 26 februarie şi poate fi vizionată şi fără traducere în limba română la Digi24 şi Digi Film.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu din faţa renumitului Dolby Theatre din Hollywood, interviurile, ţinutele şi Gala Oscar prezentată de Jimmy Kimmel se văd în noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 februarie), la Digi24 şi Digi Film, de la ora 02:00 şi până în jurul orei 7:00.

Tot ce trebuie să știți despre Oscar - nominalizări, recorduri, curiozități - găsiți în secțiunea specială a site-ului nostru, „Goana după aur”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri