estiVALUL Digi. Monteoru, cea mai sărată stațiune din România

Data publicării:
Abu Dhabi wiki-2

Perfect protejată de dealurile Istriţei, Sărata Monteoru cheamă mii de turişti din toată ţara, atraşi de frumuseţea locului şi de băile din bazinul cu apă sărată.

Este cea mai sărată apă din ţară recomandată pentru tratamentul reumatismal şi afecţiunile glandei tiroide”, spune Poliana Partal, administratorul unei pensiuni.

Bazele staţiunii au fost puse în secolul al XIX-lea, de grecul Grigore Stavri, care a exploatat mai multe zăcăminte de petrol în zonă.

Cu banii câştigaţi a întemeiat una dintre cele mai moderne staţiuni balneare din Europa. Mai apoi, grecul şi-a schimbat numele după denumirea localităţii, devenind astfel Grigore Monteoru.

Medicii spun că o cură la Sărata Monteoru face minuni în cazul afecţiunile aparatului locomotor. Atenţie, însă, pe lângă indicaţii, ca orice alt tratament, o astfel de cură are si contraindicaţii.

Indicaţia reumatologică este nemaipomenită, dar nu şi cea cardiologică. Spre exemplu, persoanele cu varice nu au voie să intre în băile acestea”, atrage atenția medicul George Szep.

Tratamentele dar şi simpla baie în bazinul cu saramură au efecte aproape imediate, spun turiștii.

Nici gurmanzii nu vor regreta dacă ajung la Monteoru. „Vor întâlni şi o gastronomie specifică bazată pe produse tradiţionale: babicul de Buzău, cârnaţii de Pleşcoi, pastrama de Buzău şi de asemenea, murăturile care sunt tratate tot cu apă sărată din zonă, un vin bun de Pietroasele”, mai spune Poliana Partal.

În staţiunea Sărata Monteoru vă puteţi caza la una dintre numeroasele pensiuni din împrejurimi, unde preţurile variază între 100 şi 150 de lei pe noapte. Staţiunea este la aproape 20 de kilometri de Buzău.


Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.     

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri