Probleme pentru România, înaintea amicalelor. Iordănescu speră să le rezolve

Data publicării:
iordanescu

 

„În acest stagiu a trebuit să ne orientăm și să încercăm să-i aducem pe toți la același nivel de pregătire”, a precizat selecționerul Anghel Iordănescu, care însă nu are la dispoziție întregul lot convocat pentru stagiul de pregătire. Lipsesc trei jucători - Ovidiu Hoban, Florin Andone și Bogdan Stancu - așteptați la baza de pregătire în zilele următoare.

Nici problemele de ordin medical nu ocolesc lotul tricolorilor. Marți, „Generalul” a vorbit despre mai vechea problemă a lui Alibec, dar și despre accidentările lui Raț și Dragoș Grigore, pe care noul staff medical încearcă să îi recupereze în timp util.

Tehnicianul se teme și că jucătorii ar putea avea de suferit și din cauza perioadelor scurte de pauză de care au avut parte.

„Sunt 25 de jucători, urmează ca alți trei să ni se alăture în zilele următoare. Este o perioadă destul de grea, atât pentru staff-ul tehnic, cât și pentru jucători, pentru că băieții au venit în etape, mulți cu o vacanță redusă, cu doar 4-7 zile. Cu siguranță vor fi jucători cu doar două zile de vacanță, dacă o putem numi așa. În acest stagiu a trebuit să ne orientăm și să încercăm să-i aducem pe toți la același nivel de pregătire. Ne dorim ca la începutul turneului toți să fie la un nivel bun, să obținem ce ne dorim cu toții”, a declarat Anghel Iordănescu, în cadrul conferinței de presă de marți, din Italia.

„Este o perioadă grea, cel mai mult se cunoaște că nu au avut pauză să se refacă în special mental, dar unii au și probleme de sănătate. Este vorba despre Raț, Alibec, Dragoș Grigore, aflat încă sub tratament, plus mici probleme de sănătate pe care sperăm să le rezolve noul staff medical”, a mai spus selecționerul României.

„Vom avea două jocuri internaționale, cu R.D. Congo și Ucraina. Am avut o discuție cu băieții, le-am spus că trebuie să înțeleagă că am convocat 28, dar lista finală are doar 23. Fotbalul este în permanență o competiție, nu contează trecutul, doar prezentul și viitorul, trebuie să profite de acest cantonament, să aibă o bună evoluție cei care joacă atât cât o vor face”, a adăugat "Generalul".

Alibec, interzis de la UEFA?

Despre situația lui Denis Alibec a discutat și medicul Laurențiu Oproiu, care a precizat că UEFA ar putea să nu îi dea voie să joace cu bandajul pe mână: „Nu cred că va fi cazul, dar va fi o posibilitate ca UEFA să spună 'nu' în cazul lui Alibec”.

„Este o provocare să iei totul din scurt. Principiile de bază sunt cele pe care le-am aplicat și la Urziceni. E ceva nou pentru mine la națională, vin jucători de la echipe diferite, stagii diferite, sunt multe de făcut. Pentru Euro timpul e foarte scurt”, a mai spus medicul echipei naționale.


România - Republica Democrată Congo se va disputa pe 25 mai, de la ora 21:00, pe stadionul din Saint-Vincent și va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

România - Ucraina se joacă duminică, 29 mai, cu o zi înainte de finalul cantonamentului din Italia, de la ora 20:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri