SIMONA HALEP VICTORIE. C.T. Popescu: „Cei de la Daily Mail sunt niște cretini! Nu șterge nimeni pe jos cu Serena Williams!”

Data publicării:
Cristian Tudor Popescu - Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Cum poți să folosești un asemenea verb (thrashed) față de Serena Williams? Habar n-au de sport! Este un verb insultător față de o mare campioană. Cu Serena Williams nu șterge nimeni pe jos!”, a punctat Cristian Tudor Popescu. „A învins-o Simona Halep pe marea Serena. Acesta este verbul care o onorează pe Simona, nu șters pe jos!”, consideră Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă este fericit pentru victoria Simonei Halep, jurnalistul a spus: „Cum să nu fiu fericit?! Teama că monstrul ăsta fantastic, Serena Williams, poate, de la o minge, să-și revină și să redevină cea pe care o știm, imbatabilă, teama asta m-a măcinat până la ultima minge a meciului”, a mărturisit la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu. „Și să ne gândim că și Simona a jucat cu această amenințare!”, a adăugat el

„De la Simona Halep să învățăm, chiar și noi, cei mai în vârstă, luciditatea și puterea de a ne păstra cumpătul”, îndeamnă comentatorul de tenis.

SIMONA HALEP VICTORIE ÎN MECIUL CU SERENA WILLIAMS! Primele declaraţii: "E o victorie incredibilă! E o nebunie!"

Astăzi, Serena William s-a aflat într-o situație rarisimă în cariera ei – a jucat aidoma unei jucătoare de top 300, nu de numărul 1 mondial! A fost ceva incredibil s-o vezi picioare de plumb, nu s-a așezat la minge, ba mai mult, e o imagine emblematică, când s-a întins din corp și cu mîinile, în loc să facă pași mici, rapizi, să lovească reverul, ca o începătoare s-a întins din corp și din rachetă, am numărat șase-șapte duble greșeli, m-am oprit acolo cu numărătoarea, erori neforțate, cu o toleranță de un metru față de linia de tușă, confuză, obosită încă de la primele schimburi mi s-a părut Serena Williams”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

SIMONA HALEP VICTORIE! Preşedintele Federaţiei de Tenis, la Digi24: "Multe publicaţii internaţionale nu îi dădeau şanse Simonei înainte de meci"

Meritul excepțional al Simonei este că în cele câteva momente în care această superprofesionistă, această mare campioană care este Serena Williams s-a agățat, n-a vrut să cedeze, deși era în groapa asta care poate să înghită pe orice mare jucător din lume, aflată în groapa asta de potențial, a încercat de acolo, cu o tenacitate extraordinară, să scoată niște mingi imposibile în defensivă, sperând s-o destabilizeze pe Simona. Ei, acolo a rezistat și psihic, și fizic, câștigând cu gestionarea extrem de matură, de chibzuită, a celor două puncte de la 5-2 și 15-40”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

După această victorie, indiferent că Serena Williams a jucat la 50% - cu indulgență - din potențialul ei, faptul că scrie de-acum înainte în toate arhivele WTA Halep-Williams; 6-0, 6-2 înseamnă trecerea Simonei Halep în alt cer din cele nouă pe care le vedeau deasupra noastră anticii”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

El consideră că Simona nu va mai fi la fel după această victorie, care o va propulsa.

În aceste două luni și jumătate de la Wimbledon, de când Simonei nu i-a mai mers jocul, ea a făcut un lucru esențial: a învățat! A avut această umilință ca, fiind numărul 2 mondial, să își perfecționeze tehnica. Serviciul doi, punctul ei cel mai slab, este acum net diferit, net superior. Este o altă jucătoare!”, spune jurnalistul.

Tocmai de aceea, Cristian Tudor Popescu consideră că Simona Halep o poate învinge acum pe Maria Șarapova, dacă depășește blocajul mental al celor cinci înfrângeri. E cel mai potrivit moment pentru Simona să o bată pe Maria Șarapova. Simona nu are o inferioritate de joc în fața Șarapovei, în acest moment, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri