Victor Hănescu se retrage din echipa României de Cupa Davis: „Sunt mândru şi recunoscător pentru cei 13 ani sub culorile tricolorului”

Data publicării:
hanescu

Victor Hănescu şi-a anunţat miercuri retragerea din echipa României de Cupa Davis. Numărul 148 ATP a evoluat sub tricolor timp de 13 ani, perioadă în care a disputat 30 de meciuri la simplu şi 7 la dublu.


Jucătorul a explicat într-un comunicat care sunt motivele care au dus la decizia sa: „Simt că pot da mai mult Naţionalei din afara terenului, implicându-mă direct în formarea generaţiei de mâine. Avem juniori talentaţi care trebuie promovaţi şi încurajaţi, am şi experienţa şi disponibilitatea să o fac. Mi-a fost greu să iau această decizie, dar viaţa trebuie să îşi urmeze cursul, iar tinerii trebuie încurajaţi şi promovaţi! Împreună cu o echipă de profesionişti, formată din preparator fizic, preparator mental, fizioterapeut şi antrenor, vom modela tinerele talente pregătindu-le pentru lupta dură din tenisul internaţional”, a spus Victor Hănescu, citat de Hotnews.ro.

Am 33 de ani şi mă simt împlinit. Sunt un român fericit, am o familie frumoasă şi întregită de câteva luni de băieţelul meu Luca. În ultimii 11 ani m-am menţinut în Top 100 ATP şi de 13 ani servesc sub culorile naţionale. (...) Sunt mândru şi recunoscător pentru cei 13 ani sub culorile tricolorului, hai România!”, mai spune tenismanul.

Andrei Pavel nu-l va avea astfel la dispoziţie pe Hănescu pentru duelul cu Suedia din luna septembrie. Cu un succes, romanii şi-ar asigura menţinerea în Grupa 1 din zona Euro-Africană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri