MARATON PE VERTICALĂ. Participanții au alergat pe scările celei mai înalte clădiri din România

Data publicării:
maraton scari

Aproape 600 de oameni s-au încălzit pentru cel mai mare concurs de alergare pe scări din România: Skyrun. Unii alteţi, alţii, doar amatori.

„Nu m-am antrenat deloc. M-am bazat pe constituţia mea atletică şi asta a fost suficient”, a spus unul dintre participanți.

Cursa a fost câştigată, la fel ca anul trecut, de Florin Munteanu. A alergat 34 de etaje în doar 2 minute şi 52 de secunde.

„Anul acesta am reuşit să scot cu trei secunde mai bine şi mă aşteptam să fie mai uşor. Și din păcate am forţat un pic în prima parte şi în a doua parte a trebuit să mă mobilizez foarte tare, ca să încerc să îmi menţin ritmul”, a declarat Florin Munteanu.

Miza nu a fost, însă, câştigarea concursului, spun participanţii. Cu toţi au donat bani, prin taxa de înscriere, către un centru pentru tratarea bolilor grave.

„Sunt aici pentru un proiect special. Un nou centru Hospice în Bucureşti, în sectorul 2, care va îngriji anual 2000 de pacienţi cu boli incurabile”, a declarat organizatorul Daniel Bujorean.

Tot pentru ei, maratonistul Gabriel Simion a alergat pe scări timp de 24 de ore. Scopul lui: stabilirea unui record de alergare pe verticală.

„Acum, sincer, cred că pacienţii de la Hospice care se confruntă cu boli terminale suferă mai rău decât suferim noi astăzi. Ei sunt adevăraţii campioni. Noi ne terminăm treaba astăzi, mergem acasă şi ne continuăm viaţa”, a spus maratonistul Gabriel Solomon.

Anul trecut s-au strâns 20.000 de euro pentru aceeaşi cauză, iar organizatorii speră că numărul participanţilor va creşte de la an, la an.

Targetul este ca, în anii următori, să înscrie tower running-ul din Skytower în Campionatul Mondial”, a declarat Ruxandra Grinzeanu, managerul clădirii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri