VIDEO. Savant la 6 ani - a scris deja două cărţi despre greci şi vechii egipteni

Data publicării:
savant

De când avea patru ani, Luca scrie aşa cum făceau egiptenii şi grecii, cu peste 2000 de ani în urmă. Pasiunea băiatului pentru lumea antică este atât de mare încât a scris două cărţi - "Corabia de pe Nil" şi "Despre viaţa grecilor". Manuscrisele lui conţin sute de imagini, pe care le-a desenat singur!

Oamenii mari sunt uimiţi de pasiunea băiatului care îşi doreşte să le calce pe urme părinţilor, amândoi profesori şi cercetători ai lumii de odinioară!

Luca a simţit chemarea pentru lumea antică atunci când a mers împreună cu părinţii lui la Roma, la un congres de limba latină.

„Am primit pentru acel congres de limba latina niste caiete groase. El a luat caietele si le-a umplut cu desene despre povestile ce i le spuneam in timp ce ne plimbam prin Roma. Si a continuat astfel 120 de pagini au fost completate”, povesteşte mama lui Luca.

Universul lui Luca este lumea întreagă. El ştie răspunsul multor întrebări care i-ar pune în dificultate pe mulţi alţi copii.

Imaginaţia puştiului este ieşită din comun. Cei care îl cunosc pe Luca sunt fascinaţi să-i asculte poveştile inventate despre egipteni, greci sau romani.

Călătoriile împreună cu părinţii l-au ajutat pe Luca să afle multe lucruri despre lumea cea mare.

Povestea lui Luca este abia la început. Băiatul promite că-i vom auzi numele multă vreme de acum înainte. Şi-a propus să scrie cărţi care să îi ajute pe oameni să înţeleagă cum au trăit înaintaşii noştri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri