Când reporterii îşi pun beţe în roate: Doi jurnalişti britanici, deconspiraţi de colegii bulgari în timp ce încercau să cumpere un bebeluş

Data publicării:
dunsay

Două anchete jurnalistice separate, un copil şi un rezultat neaşteptat - cam aşa poate fi descrisă pe scurt experienţa a trei ziarişti din Bulgaria şi Marea Britanie. În încercarea de a demasca un cuplu de britanici care voia să cumpere un nou-născut, o jurnalistă de la Sofia a avut parte de o surpriză de proporţii - cei doi erau de fapt colegi de-ai săi de breaslă, care încercau să demonstreze cât de uşor poate fi cumpărat un copil din Bulgaria.

Jurnalista televiziunii bulgare Nova a vrut să demonstreze că oamenii din ţările bogate încearcă să cumpere copii din Bulgaria, relatează The Guardian. După mai multe încercări pe reţelele de socializare şi forumuri de discuţii, a dat peste un cuplu britanic dornic să cumpere un copil. Englezii au venit în Bulgaria şi s-au întâlnit într-un bar cu jurnalista, care s-au dat drept intermediar, şi cu un translator. Toată discuţia a fost filmată cu o cameră ascunsă.

Englezii au părut încântaţi la gândul că vor face o adevărată afacere. „Motivul pentru care căutăm aici este pentru că nu vrem să pierdem timpul. Am auzit că Bulgaria şi România sunt locuri bune pentru astfel de lucruri. Am auzit asta de la prietenii noştri”, susţineau ei.

Au fost însă informaţi că a cumpăra un copil nu este o acţiune legală în Bulgaria. „Ok, nu înţeleg. Am călătorit până în Bulgaria ca să ne spuneţi acum că acest lucru nu este legal?”, au continuat ei.

Cei doi englezi au plecat, dar au păstrat legătura pe internet cu femeia din Bulgaria. Ulterior, au recunoscut că sunt jurnalişti la publicaţia The Sunday Times şi că au înregistrat cu camera ascunsă discuţia din bar pentru a demonstra că în Bulgaria pot fi cumpăraţi copii.

Marea surpriză a urmat când au aflat la rândul lor că au stat de vorbă cu o ziaristă care îi înregistrase de asemenea pe ascuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri