Guvernul francez intenționează să desființeze moscheile radicale

Data publicării:
bernard cazeneuve foto twitter

Starea de urgență este voința de a putea proceda într-un mod ferm și hotărât la expulzarea celor care trebuie să fie expulzați pentru că predică ura în Franța, fie că ei au fost angajați sau sunt suspectați de angajare în acțiuni cu caracter terorist”, a declarat ministrul într-un interviu pentru un post de televiziune.

Aceasta înseamnă, de asemenea, am angajat demersuri și va exista o deliberare în acest sens în consiliul miniștrilor, dizolvarea moscheilor în care unii actori lansează apeluri și proferează ura. Totul trebuie pus în aplicare cu cea mai mare fermitate”, a continuat el. 

Bernard Cazeneuve a amintit, de asemenea, „creșterea foarte semnificativă a mijloacelor” serviciilor de informații chiar înaintea atentatelor de vineri, cu „1.500 de posturi create”, „aproape 233 de milioane de euro investite” și „noi dispoziții legislative”. 

Întrebarea care se pune este dacă, în contextul războiului în care trăim, trebuie să mergem mai departe de aceasta. Răspunsul a fost dat de președinte și de primul ministru: da, trebuie. Starea de urgență acordă mijloace: consemnarea la domiciliu, percheziții. Toate aceste mijloace vor fi pe deplin utilizate”, a adăugat el. 

Oricare ar fi precauțiile pe care le luăm în fața barbarilor care au declarat război, riscul zero nu există”, a amintit ministrul, asigurând că „acest război va fi câștigat de Republica Franceză, prin democrație, prin valorile pe care le promovăm și prin fermitatea pe care o acordăm acțiunii noastre”. 

El a cerut francezilor „să continue să trăiască”, „pentru că ceea ce teroriștii vor să ne impună prin spaimă este refuzul de a trăi așa cum am făcut-o până în prezent cu modelul nostru de civilizație, iubirea noastră de libertate, de cultură, de a trăi împreună”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri