Vacanţele exotice, tot mai cerute de români

Data publicării:
vacante

Pe an, în România se cumpără câteva sute de vacanţe exotice extrem de scumpe. Cât de piperate sunt, depinde de preferinţele clientului.

„Cel mai mult am vândut pentru o familie o vacanţă de 100.000 de euro, 18 zile, doi adulţi cu doi copii. Au fost în Dubai, la acel hotel renumit de şapte stele. La dus, transferul de la aeroport a fost cu elicopterul. Au avut şi un iaht la dispoziţie să se plimbe două zile”, spune Mircea Vladu, directorul unei agenţii de turism.

Cele mai multe vacanţe exotice costă între 20.000 şi 40.000 de euro pentru două - trei săptămâni de relaxare. Un tarif ridicat pentru cei mai mulţi, dar care se justifică prin destinaţii îndepărtate, precum plajele Africii sau munţii Americii de Sud şi serviciile la superlativ.

„Costul unei nopţi de cazare poate ajunge la 5.000 de euro pe noapte, evident că sunt vile cu mai multe dormitoare, piscine proprii, zona de masaj cu maseur personal pe care îl ai la dispoziţie 24 de ore”, explică Ciprian Enea, consultant în turism.

Un circuit de 20 zile în Ecuador, Galapagos și Columbia, la hoteluri de patru stele ajunge la 25.000 de euro. Un safari de o lună pe continentul African se apropie de 30.000 de euro.

Insulele Caraibe sau Maldive sunt alte destinaţii aflate printre preferinţele românilor cu bani.

„Cu locuinţe lacustre, cu valet propriu, cu bucătar propriu, sumele sunt între 1.000 şi 3.000 de euro de persoană pe noapte”, spune Mircea Vladu.

„Cu acelaşi buget, un cuplu care se mulţumeşte cu servicii low cost şi care circulă cu mijloacele de transport în comun şi mănâncă de la fast-food sau chiar din supermarchet ar putea vizita toate capitalele europene în decurs de două-trei luni de zile”, spune, totuşi, Ciprian Enea.

Turiștii români care aleg destinațiile exotice au vârste între 30 și 50 de ani și, în general, sunt persoane care au propria afacere, ori au funcţii de conducere. Avocaţii şi medicii sunt cei mai mari amatori de vacanţe exotice. Veniturile lor lunare sunt cuprinse între 1.000 şi 3.000 de euro şi sunt dispuşi să plătească pentru vacanţe mii şi chiar zeci de mii de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri