Scholz: Armonizarea legislației la nivel european în sectorul bancar este necesară pentru a facilita tranzitul de capital în UE

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
scholz uniunea bancara
sursa: profimediaimages.ro/

Cancelarul german, Olaf Scholz, a spus marţi că băncile din Uniunea Europeană ar trebui să poată să îşi mute liber capitalul în interiorul blocului comunitar, o declaraţie care se adaugă solicitărilor similare exprimate de mai mulţi directori din sectorul bancar, transmite Bloomberg.

Băncile din regiune au menționat dificultăţile pe care le întâmpină în mutarea fondurilor dintr-o ţară UE în alta drept un obstacol important în calea consolidării transfrontaliere. Băncile susţin că eliminarea restricţiilor le-ar permite să îşi direcţioneze resursele financiare acolo unde au cele mai mari câştiguri şi astfel oferă un stimulent puternic pentru extinderea în alte ţări.

"Avem nevoie de condiţii-cadru mai bune pentru băncile transfrontaliere. Ele trebuie să aibă flexibilitate deplină să îşi aloce capitalul şi lichiditatea în interiorul UE", a declarat cancelarul german la o conferinţă organizată marţi la Berlin.

În discursul său, cancelarul german a mai spus că este nevoie de o mai mare armonizare a legislaţiilor naţionale privind regimul insolvenţei, standarde fiscale uniformizate şi reguli unificate pentru supervizarea pieţelor de capital.