Care trebuie să fie prima grijă a guvernanților, în viziunea lui Mihail Șora

Data publicării:
Mihai Sora
Foto: Agerpres

Mihai Șora crede că, la cei 100 de ani pe care îi va împlini la anul, România „arată bine” și viitorul „stă deschis în fața ei”, dar acest lucru depinde de milioanele de locuitori pe care îi are și de faptul ca „fiecare să-și îndeplinească datoria așa cum trebuie”. El a adăugat că, dacă îți iubești țara, te străduiești să o faci să strălucească, relatează Agerpres.

mihai sora - agerpres_10225031
Foto: Agerpres

Filozoful și eseistul Mihai Șora, care de curând a împlinit 101 ani, consideră că, dacă prima grijă a guvernanților este cea pentru cei pe care îi guvernează și abia apoi pentru ei înșiși, atunci România „are asigurați câțiva pași buni în fața ei”, relatează Agerpres.

Să fie o țară bine guvernată, cu grija celor care o guvernează pentru cei care sunt guvernați și care să fie prima lor grijă. Și cea de-a doua și ultima lor grijă să fie grija pentru ei înșiși. Dacă prima lor grijă poate să fie asta și ultima lor grijă să fie pentru ei înșiși, atunci România are asigurați câțiva pași buni în fața ei”, a declarat, sâmbătă seara, la Alba Iulia, Mihai Șora, întrebat care ar trebui să fie obiectivul României la 100 de ani.

Filozoful a menționat că este „foarte atent” la ceea ce se întâmplă în țară, pentru că ține foarte mult la ea și „îi este la inimă”.

„Și nu mi-e indiferent nimic de ce se întâmplă în ea. Sper ca locuitorii care o compun să fie vrednici de faptele înaintașilor și să ducă țara mai departe, să o facă să strălucească în lume", a adăugat Șora.

Mihai Șora a mai spus că din „România dodoloață” lipsește Basarabia, iar acest lucru îl doare. Întrebat dacă mai are speranțe că ar putea să asiste la reunificare, filozoful a răspuns că „în străfundul inimii, da”, dar „pe suprafața creierului” nu-și dă „seama prea bine”.

Șora a menționat că se simte bine la cei 101 ani pe care i-a împlinit luna aceasta și că este dispus să mai trăiască. „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că i-am ajuns. Mă simt foarte bine și dispus să mai trăiesc”, a afirmat filozoful, prezent sâmbătă seara la Universitatea „1 Decembrie 1918”, la invitația „Cartierului Creativ Carolina”, prilej de întâlnire cu admiratori ai săi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri