Coduri portocaliu și galben de vreme rea în mai multe județe

Data actualizării: Data publicării:
Severe Storm hits Sydney
Foto: Gulliver/Getty Images

ANM a emis mai multe atenționări nowcasting cod portocaliu de vreme rea, precum și atenționări cod galben de instabilitate atmosferică pentru mai multe județe din zonele Moldovei, Transilvaniei și Olteniei, în următoarele ore.

Severe Storm hits Sydney
Foto: Gulliver/GettyImages

Până la ora 18:00, în județul Mureș, se vor semnala ploi torenţiale care vor depăşi 35 l/mp, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului, care pot lua aspect de vijelie grindină de dimensiuni medii.

Până la ora ora 17:30, în județele Vrancea și Suceava, se vor semnala grindină de dimensiuni medii, averse ce vor cumula local 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care trecator pot lua aspect de vijelie.

În același timp, pentru câteva ore ale după-amiezii, se vor semnala grindină de dimensiuni mici, averse ce vor cumula local 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care trecator pot lua aspect de vijelie în județele Suceava, Vâlcea, Vrancea, Vaslui, Buzău, Brăila, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Hunedoara, Harghita, Covasna, Maramureș, Bistrița-Năsud, Mureș și Gorj.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri