Colectiv. Reacția lui Raed Arafat la raportul Corpului de control

Data actualizării: Data publicării:
ARAFAT

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a reacționat după ce Corpul de control al premierului a publicat raportul privind răspunsul autorităților la tragedia de la Clubul Colectiv.

„Aş fi preferat dacă ar fi fost discutat cu noi și explicațiile să fie date de noi înainte să apară raportul.

Acum, normal, vom face răspuns cu explicaţii care sunt bazate pe aspecte ştiinţifice”, a spus Raed Arafat.

Raportul Corpului de control al premierului scoate la iveală nereguli grave în cazul intervenţiei de după tragedia Colectiv. Spitalele de urgenţă nu erau suficient pregătite pentru primirea pacienţilor arşi, iar echipele de intervenţie nu au fost eficient coordonate. Pentru că lipseau procedurile, instituţii importante nu şi-au făcut treaba.

Spitalele nu aveau rigoarea necesară unui spital. Curățenia de spital nu era cea care ar trebui să fie. În aceste spitale, situația infecțiilor nosocomiale era lăsată într-o parte, nu se făceau verificările care de rigoare. Ulterior s-a văzut că în spitalele respective existau bacterii suficient de grave încât să provoace decesul acestor persoane”, a spus Valentin Mircea, șeful Corpului de control, la emisiunea „24 de minute”.

Dacă Direcțiile de Sănătate Publică și-ar fi făcut treaba, „cu siguranță ar fi fost mai puține victime. Într-adevăr, au fost răniți într-o situație deosebită, cum au punctat și medicii, dar nu toți cei din Colectiv aveau răni atât de grave încât decesul lor să fie o chestiune foarte probabilă”, a adăugat el.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri