Video Situație tot mai dificilă în Slănic Prahova: Zeci de oameni au fost evacuați. Primele concluzii vor veni abia luni

Data actualizării: Data publicării:
surpare slanic prahova
Experții iau în calcul mai multe variante care ar fi dus la această masivă surpare. FOTO: Captură Digi24

Situația din Slănic Prahova este tot mai dificilă, din cauza străzii care s-a surpat. Zeci de oameni au fost evacuați. Nu este sigur să mai locuiască în blocurile din împrejurimi. Experții iau în calcul mai multe variante care ar fi dus la această masivă surpare, inclusiv un lac subteran ori o galerie a salinei, care ar trece pe sub strada prăbușită. Primele concluzii vor veni abia luni.

ACTUALIZARE 13:45 La Primăria din Slănic are loc o ședință, la care participă prefectul de Prahova, reprezentanți ai ISU și experți în geologie și cutremure, care au venit de la București. Au adus cu ei și o dronă specială, dotată cu senzori, cu care se vor face înregistrări, cu ajutorul cărora își vor da seama cum arată mișcarea pământului în acest loc.

ACTUALIZARE 10:50 „În urma măsurătorilor efectuate de către operatorul atestat, s-a constatat că nu există diferențe în ceea ce privește tasarea terenului față de măsurătorile precedente”, au transmis autoritățile.

Monitorizarea și măsurătorile vor continua.

„De asemenea, evenimentul este monitorizat cu atenție la nivel central, iar echipe operative ale IGSU, Poliției Române și Jandarmeriei Române sunt prezente la fața locului pentru gestionarea optimă a situației, beneficiind de sprijinul Instituției Prefectului - Județul Prahova și al autorităților publice locale”, se mai arată în comunicat.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Vizual, craterul pare să se fi mărit din nou, dar cei care vor stabili cu exactitate acest lucru vor fi specialiștii care au montat în ultimele două zile mai mulți senzori.

Perimetrul este stabilit în continuare la aproximativ 50 de metri de surpare și nimeni nu se poate apropia.

Cele 42 de persoane care au fost evacuate încă de joi au fost nevoite să doarmă și noaptea trecută le rude, prieteni sau la pensiunile puse la dispoziție de autorități, pentru că blocurile nu sunt sigure.

Localnic: „Noi sperăm să ne rămână casa în picioare, nu știm ce o să se întâmple.”

Localnic: „Au fost niște guri de mină, pe aici, prin spate, cu timpul s-au astupat.”

Este a treia zi în care este această situație și oamenii spun că așteaptă un răspuns de la autorități.

Prefectul spunea că sunt luate în calcul mai multe variante, inclusiv ca surparea să aibă loc la rețeaua de gaze, în urma unor lucrări care au fost făcute de curând.

Specialiștii se gândesc și la varianta unui lac subteran, dar iau în calcul și o galerie care să fi fost săpată în urmă cu foarte mulți ani în urmă și despre care să nu mai știe nimeni.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri