Infirmier din Satu Mare condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare, pentru că a opărit o pacientă. Femeia a decedat după o lună

Data publicării:
o femeie batrana si una tanara se tin de mana
Un angajat al DGASPC Satu Mare a îmbăiat o pacientă în apă clocotită. Rănile suferite de femeie au dus la decesul acesteia. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un infirmier din Satu Mare a fost condamnat, joi, la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru că a opărit o beneficiară a centrului de îngrijire la care lucra. Bărbatul era angajat al DGASPC Satu Mare și, din greșeală, a îmbăiat o pacientă în apă clocotită. În urma imprudenței, femeia s-a ales cu arsuri grave, care au dus la complicații și la deces, o lună mai târziu, scrie PresaSM.

Incidentul care a dus la tragedie a avut loc în 2016. Victima, în vârstă de 55 de ani, fusese internată de fiul său într-un centru de îngrijire și asistență socială din municipiul Satu Mare, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Pacienta prezenta deficiențe funcționale grave și era posesoare de certificat cu încadrare în grad de handicap cu valabilitate permanentă, fiind suferindă de atrofie cerebrală și maladia Alzheimer, scrie sursa citată. A fost, de altfel, și motivul pentru care fiul hotărâse că mama lui are nevoie de ajutor specializat.

Pe 20.05.2016, un infirmier al centrului de îngrijire a luat-o pe pacientă din salon și a dus-o la locul unde se efectuează baia săptămânală, pentru a-i face toaleta.

Fără a verifica apa, inculpatul a introdus victima în cadă și a început îmbăierea. La un moment dat, a observat că femeia începe să se agite și prezintă urme de roșeață la nivelul pielii, în zona lombară, pe fese și pe membrele inferioare. A alertat medicul centrului și, pentru că leziunile la nivelul pielii erau grave, acesta a decis să sune la 112.

Femeia a fost transportată de urgență la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. A fost internată pe Secția Chirurgie Plastică și Recuperatorie cu diagnosticul "arsură prin lichid fierbinte fese, coapse, umeri grad II A, circa 15-20%". În ciuda tratamentului, evoluția pacientei a fost una nefavorabilă. O lună mai târziu, pe data de 23.06.2016, femeia a decedat, scrie sursa citată.

După aproape 8 ani de procese, magistrații Judecătoriei Satu Mare au dat verdictul: 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare pentru infirmierul care se face vinovat de tragedie.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Oprah Winfrey, internată de urgență. Care este starea celebrei prezentatoare TV
Digi FM
Cât plătește Nicușor Dan chirie pentru apartamentul din București: „Avem o cameră și două dormitoare la...
Pro FM
Dakota Johnson și Chris Martin, relație cu despărțiri și împăcări. Ce s-a aflat despre actriță și solistul de...
Film Now
Robert De Niro, îndrăgostit lulea de iubita lui cu 35 de ani mai tânără. Actorul nu s-a oprit din zâmbit în...
Adevarul
Rezultate alegeri locale 2024. Suceava: Tânărul care l-a învins pe Gheorghe Flutur. S-a înscris în PSD din...
Newsweek
Ce pensie primești la recalculare dacă ai muncit pe salariu mediu timp de 35 sau 45 de ani?
Digi FM
Anca Molnar, make-up artistul vedetelor, a murit la doar 35 de ani. Tânăra fusese diagnosticată cu o formă...
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Motivul real pentru care Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare conacul din Los Angeles...
UTV
(VIDEO) Manelistul Babasha a cantat la concertul Coldplay de pe Arena Nationala. Publicul a huiduit