Câciu: Metroul de la Cluj este cel mai întârziat proiect din PNRR. Magistrala M6 spre Otopeni este deja în stadiu de execuţie de 30%

Data publicării:
adrian caciu face declaratii
MInistrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu. Foto: Inquam Photo / Ilona Andrei

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat marţi că metroul de la Cluj este cel mai întârziat proiect din PNRR, unde nu avem nici contract de dirigenţie de şantier. El a făcut comparaţia cu alt proiect de metroul, Magistrala M6 spre Otopeni, care este deja în stadiu de execuţie de 30%.

Ministrul Investiţiilor a fost întrebat în emisiunea România Politică de la Prima News care este investiţia care are cea mai mare întârziere în PNRR. ”Metroul de la Cluj”, a răspuns Adrian Câciu, el făcând o comparaţie cu alt proiect de investiţie privind o metroul, Magistrala M6, care are un stadiu foarte bun de execuţie, scrie News.ro.

”Magistrala M6, pe care acum o contractăm, este deja în stadiu de execuţie de 30%, am reuşit să o introducem în PNRR şi vom deconta banii pe ea”, a spus Câciu.

Ministrul Investiţiilor a precizat că la Cluj este ”acelaşi timp de infrastructură, dar suntem încă la stadiul în care nu avem contract de dirigenţie de şantier, nu avem o delimitare de şantier şi să înceapă săpăturile, deşi până la finlul acestui an ar trebui să avem execuţie de 50%.

”Sunt îngrijorat”, a precizat ministrul Adrian Câciu, adăugând că o să meargă după campanie acolo, pentru că nu vrea să se creadă că este un atac, ”Chiar mi-aş dori ca întreaga atenţie la autoritatea locală să se îndrepte spre acest proiect, pentru că este un proiect care dacă este util pentru toţi clujenii, haideţi să îl facem”, a mai comentat Câciu.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri