Prețul la energie | Ponta: Numai țepe. Și va fi și mai rău!

Data actualizării: Data publicării:
20170618_PARLAMENT_ponta_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Fostul premier PSD Victor Ponta lansează noi atacuri la adrea Guvernului PSD-ALDE, referindu-se la prețurile la energie care au explodat în ultimul timp. În opinia fostului prim-ministru și șef al PSD, s-a ajuns la această situație din cauza „țepelor” și a actualului ministru al Energiei, Toma Petcu (ALDE).

20170618_PARLAMENT_ponta_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Într-o postare pe contul său de Facebook, Ponta aduce noi critici actualului șef al PSD, dar și tandemului PSD-ALDE în ansamblu.

„Ieri, 7 august, România a importat energie de aproape 1000 MW (cea mai mare parte din Ungaria - țară care nu are nici cărbune, nici gaz sau centrală nucleară)!

În tot anul 2016 am avertizat Guvernul tehnocrat că sistemul energetic este în pericol - dar nu aveai cu cine să vorbești. Dar, le-am spus oamenilor că dacă votează PSD - ALDE o să se îndrepte lucrurile, din păcate e mai rău ca înainte!

Actualul ministru al Energiei este și mai incompetent, mai mincinos, mai arogant și distructiv decât „tehnocrații” (...).

Numai țepe - la Cernavodă numai vorbe cu Grupurile 3 și 4, la CEO toți foștii pedeliști sunt înapoi la „jefuială”, la Hidroelectrica nu se mai face nimic că nu s-a decis Liviu Dragnea cui i-o mai promite contra poze și strângeri de mână!

Așa am ajuns la prețuri triple și import de energie! Și va fi și mai rău!”.

Joia trecută, energia electrică pe bursă a crescut de aproape trei ori faţă de 3 august 2016. Preţul energiei cu livrare vineri, 4 august, ajunsese la 570 lei/MWh, deși debitul Dunării la intrarea în ţară era la acelaşi nivel de anul trecut, când preţul energiei era mult mai mic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri