Un bărbat din Sibiu a furat cardul unui prieten și a făcut cumpărături de 25.000 de lei

Data publicării:
mana de barbat baga cardul in bancomat sa scoata bani
În total, bărbatul ar fi făcut plăți de 25.000 de lei, cu cardul furat chiar de la prietenul său. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Sibiu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce i-a furat cardul bancar unui prieten. Suspectul a făcut plăți online și a retras bani de la bancomat, fără nicio reținere, de 25.000 de lei. A fost prins după aproape două luni și a fost reținut pentru 24 de ore, scriu jurnaliștii de la Turnul Sfatului.

Totul s-a întâmplat în cursul lunii martie. Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a profitat de neatenția unui prieten și i-a furat cardul bancar. Fără nicio remușcare față de amicul său, individul l-a folosit ca și cum ar fi fost al lui: a retras de repetate ori bani de pe el și a făcut zeci de plăți la diferiți comercianți. În total, prejudiciul se ridică la 25.000 de lei.

Când și-a dat seama că a rămas fără cardul bancar, păgubitul a mers la Poliție. În urma verificărilor făcute pe baza extraselor de cont, coroborate cu diferite imagini surprinse de camerele de supraveghere la bancomate sau în magazine, anchetatorii au stabilit că hoțul este chiar prietenul victimei.

"La data de 13 mai 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 55 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, respectiv efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos", au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

În baza probelor, bărbatul a fost reținut, luni, pentru 24 de ore. O zi mai târziu, instanța a decis ca pedeapsă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigații Criminale Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri