Un profesor de religie din Bihor a fost sancționat de direcțiune pentru postările făcute pe grupul de WhatsApp al clasei

Data publicării:
barbat cu telefonul in mana pe retelele sociale
Pe grupul de WhatsApp al clasei, profesorul de religie ar fi avut un comportament neadecvat. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un profesor de religie din Bihor a rămas fără statutul de diriginte, după ce a postat pe grupul de WhatsApp al clasei o manea cântată de Tzancă Uraganu. Tatăl uneia dintre eleve l-a reclamat la direcțiune, iar în urma anchetei făcute de comisia de disciplină, dascălul a fost găsit vinovat de comportament neadecvat la clasă, scrie eBihoreanul.

Profesorul, care predă religia la Liceul Tehnologic Dobroești, județul Bihor, era diriginte la clasa a VI-a.

Tatăl uneia dintre eleve a fost cel care a descoperit, cu stupoare, că în grupul de WhatsApp al clasei, elevii şi dirigintele, deopotrivă, făceau glume nepotrivite despre o profesoară de biologie din școală, mai severă.

Mai mult, scrie sursa citată, în schimbul de mesaje cu elevii, profesorul ar fi avut un limbaj nepotrivit cu elevii de 12-13 ani, a căror diriginte era. De exemplu, în preajma Crăciunului, dascălul le-a postat copiilor pe grup o manea cântată de Tzancă Uraganu, cu versuri lascive la adresa femeilor, spunându-le că este colindul pe care îl dedică clasei.

Îngrozit de șirul de mesaje văzute, tatăl elevei a decis să îl reclame pe profesor la conducerea școlii. Dascălul a fost anchetat de comisia de disciplină, care l-a găsit vinovat de comportament neadecvat, l-a sancţionat cu avertisment şi l-a schimbat din funcţia de diriginte.

Bărbatul şi-a păstrat, însă, postul de profesor de religie în școală, mai scrie sursa citată.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri