Ziua României. Reforma justiției, menționată într-un mesaj al unui oficial francez

Data actualizării: Data publicării:
ministru francez afaceri europene

Sute de români din Paris au participat la petrecerea dată de Ambasada României din Franţa. Ambasadorul României, Luca Niculescu, a vorbit despre anul centenarului Unirii, care începe la 1 Decembrie, în timp ce ministrul francez al afacerilor europene s-a simţit dator să amintească de reforma justiţiei din România.

Oaspeţii, printre care s-au aflat şi ambasadorii statelelor UE, au fost au fost primiţi cu pâine şi sare şi cu muzica interpretată de un ansamblu din Oaş. Bunele relaţii dintre România şi Franţa au fost evidente în meniul pregătit: alături de cârnaţi, cozonac şi ţuica au stat brânzeturi fine şi vinuri celebre.

„Avem centenarul - 100 de ani de la crearea României moderne, în care ştim cât de important a fost rolul Franței şi vom marca acest centenar şi ne pregătim pentru sezonul cultural româno-francez de la 1 decembrie 2018 până la 14 iule 2019, două date simbolice care încadrează acest sezon, în care cum spuneam, vom avea foarte multe evenimente româneşti în Franţa şi evenimente franceze în România”, a declarat ambasadorul Luca Niculescu.

„Am venit la această petrecere pentru a demonstra amiciţia mea, a guvernului şi a Franței întregi pentru această țară cu care suntem uniți prin multe legături. (...) România este o țară prietenă și între prieteni ne spunem tot. Deci, vorbim despre chestiuni legate de statul de drept, vorbim de reforma justiției, pentru că ceea ce ne unește în Europa nu este doar un drum comun, ci valorile comune pe care trebuie să le păstrăm împreună și pentru care trebuie să avem tot mai multă ambiție”, a declarat ministrul francez al afacerilor euroopene, Nathalie Loiseau.

Citiţi şi: John McCain, mesaj în care amintește de angajamentul României pentru o justiție independentă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri