Olivia Steer, noi afirmații controversate despre medici

Data actualizării: Data publicării:
steer

Olivia Steer șochează din nou. Cea mai recentă postare pe contul personal de Facebook a stârnit controverse. De data aceasta, Olivia Steer adresează un mesaj dur medicilor oncologi, care recomandă radioterapia și chimioterapia ca metode de tratament pentru pacienții cu cancer.

steer
Foto: Facebook

”Va veni curând o zi în care toți oncologii care au prescris radioterapie și chimioterapie vor fi condamnați pentru genocid. #soon”, sunt cuvintele postate de Olivia Steer.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mesajul vedetei a fost aprobat prin numeroase comentarii din partea prietenilor virtuali ai vedetei, contul acesteia având peste 40.000 de followeri.

În ultimii ani,  Olivia Steer a atras atenția publicului cu stilul de viață pe care îl adoptă. Ea este o vegetariană convinsă, ca și soțul său, Andi Moisescu, încurajându-i pe cei care îi vizitează site-ul oficial și care îi citesc postările de pe Facebook, să renunțe la obiceiurile culinare nesănătoase și să se focalizeze asupra unui regim bio.

Însă controversele le-a stârnit odată cu pozițiile ei împotriva medicinei tradiționale, care, în opinia ei, nu face altceva decât să îmbolnăvească și mai mult oamenii pe termen lung. Olivia Steer a stârnit cele mai multe reacții când a declarat că este împotriva tuturor vaccinurilor. „Nu cred în ele pentru că toate vaccinurile au în compoziţia lor mercur şi aluminiu, o combinaţie fatală, care de cele mai multe ori dă probleme de sănătate copiilor, iar în cazurile mai grave autism. Mă ţin departe de ele”, a spus Olivia Steer, în cadrul unei emisiuni televizate, în 2014.

Situația a luat amploare când câțiva studenți la Medicină au pus bazele unei pagini de Facebook, „Stop Olivia Steer”, care atacă orice opinie neavizată a Oliviei Steer. „Vrem informații reale! Vrem păreri avizate! Vrem oprirea sfaturilor medicale din partea unei persoane fără pregătire de specialitate! Ignoranța ucide”, au scris cei care au creat pagina de Facebook. Pagina are peste 13.000 de urmăritori.

Scriitorul Mircea Cărtărescu scria la un moment dat, într-o postare pe Facebook, că oameni precum Olivia Steer trebuie „priviți cu tristețe, asemenea celor ce cad victimă sectelor religioase, fanatismelor politice, teoriilor conspirațiilor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri