Canada: Creștere puternică a numărului solicitanților de azil

Data publicării:
Canadian Government Faces No-Confidence Vote
OTTAWA, CANADA - NOVEMBER 28: Parliament Hill is shown where a vote of no confidence was held in the House of Commons November 28, 2005 in Ottawa, Ontario Canada. The 171 to 133 vote had been expected after the release last month of a report that accused the Liberal Party in the late 1990s of fraudulent campaign finance practices. (Photo by Simon Hayter/Getty Images)

Canada a înregistrat 5.520 de cereri de azil în primele două luni ale anului, o tendință în creștere puternică în raport cu anii precedenți, potrivit datelor oficiale date publicității marți, transmite AFP, citată de Agerpres.

Canadian Government Faces No-Confidence Vote
FOTO: Getty Images

Spre comparație, din 2011 până în 2015, Canada a analizat în medie 17.144 cereri de azil anual, potrivit statisticilor prezentat de autoritățile de imigrație.

În 2016, numărul total a urcat la 23.895 de cereri, dar a fost vorba în principal despre refugiați sirieni 'selectați' oficial de guvern și cetățeni canadieni.

Dacă tendința din primele două luni ale lui 2017 va continua, numărul solicitanților de azil ar putea depăși 30.000 până la sfârșitul anului.

Acest raport a fost publicat în timp ce Canada se confruntă cu un aflux de migranți dinspre Statele Unite care traversează ilegal frontiera pentru a depune o cerere de azil. Imigranții ilegali profită de un acord între cele două țări care împiedică Ottawa să îi respingă dacă nu trec printr-un punct de frontieră terestru.

De la începutul anului, 1.134 de migranți ilegali au fost astfel interceptați de poliția federală în apropiere de granița cu Statele Unite, potrivit raportului care însă nu precizează numărul lor în anii trecuți.

Provinciile cele mai afectate de acest aflux sunt Québec (est), cu peste jumătate din arestări, Columbia Britanică (vest) și Manitoba (centru).

Canadienii sunt din ce în ce mai divizați în privința politicii ce trebuie adoptată în fața acestei migrații ilegale, potrivit unor recente sondaje, în condițiile în care vremea blândă sporește teama autorităților legată de un aflux suplimentar de migranți.

La sfârșitul săptămânii trecute, vreo 30 de migranți au traversat ilegal granița dintre Canada și Statele Unite în Manitoba, potrivit presei locale, un record pentru această provincie care a cerut recent ajutorul guvernului federal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri