Un mecanic de tren și-a abandonat pasagerii pentru că i se terminase programul

Data actualizării: Data publicării:
Tren Alvia

Un mecanic de tren din Spania a oprit trenul în care se afla, cu două ore înainte de a ajunge la destinație, și a plecat acasă pe motiv că i s-a terminat programul. Bărbatul a explicat că nu dorea să riște un accident în afara orelor de muncă.

Tren Alvia

Pasagerii din trenul de mare viteză care făcea legătura între Santander și Madrid și-au dat seama că ceva este în neregulă când trenul a staționat mai mult decât cele trei sau patru minute obșnuite. 

După o oră de așteptare, unii călători au coborât din tren și au constatat că mecanicul trenului nu mai era prezent. Au sunat la poliție, care a aflat că mecanicul trenului a plecat, motivând că ziua lui de muncă s-a încheiat. 

Compania feroviară a căutat timp de două ore un mecanic de tren în zonă și până la urmă a apelat la o companie de autocare pentru a prelua pasagerii până la destinația finală.

Cei 110 pasageri au ajuns la destinație cu autocarul, iar compania feroviară a anunțat că le va returna contravaloarea biletelor.

Sindicatul mecanicilor de tren a transmis că îl susține pe mecanic, în investigația disciplinară deschisă de companie, și a precizat că acesta a respectat întocmai normele în vigoare, care nu-i permit să conducă un tren mai mult de cinci ore și jumătate neîntrerupt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri