Soluţie de securitate pentru bloggeri

Data actualizării: Data publicării:
calculator

Un site bine păzit de viruşii informatici este dorinţa oricărui administrator. Un grup de tineri IT-işti din Cluj au dezvoltat o soluţie de securitate pentru WordPress, cea mai utilizată platformă de profil din lume. Înregistrarea nu se mai face prin parolă, ci printr-o aplicaţie dedicată instalată direct pe telefon. Aplicaţia funcţionează pe baza unor coduri unice trimise pe sms sau a unor magic linkuri primite pe mail.

Marian Chinciuşan, developer: În momentul în care vrei să te loghezi pe site îţi apare notificare pe telefon accepţi sau refuzi. Când accepţi imediat eşti logat. Dacă nu ai internet pe telefon te poţi loga prin-un cod care expiră la fiecare minut, e-mail magic link.

Aşa arată soluţia de securitate pentru WordPress dezolvată de un grup de tineri it-işti din Cluj. Utilizatorii nu trebuie decât să descarce o aplicaţie pe telefon şi un plugin pe calculator. Întreg procesul de instalare durează sub un minut şi îi apără pe utilizatori de hackeri.

Marian Chinciuşan, developer: Sunt sisteme automatizate şi parolele simple sunt foarte uşor de spart pentru că programele astea (n.r. de descriptare parole) folosesc dicţionare. Noi, de fapt, autentificăm userul şi spunem celor de la Word Press. Da, e ok, el este.

Adrian Bunta, co-fondator: Nevoia de a nu folosi parole e cunoscută de mult timp şi s-a încercat de câteva ori în trecut. Am câteva zeci de conturi pe diferite site-uri şi e cam greu să menţii o parolă puternică pe fiecare aşa că am ales să facem un produs care să elimine nevoia de parole.

Tinerii au lucrat doi ani la dezvoltarea unei astfel de soluţii de securitate la logare pentru companii. Acum, şi-au dorit să se adreseze şi utilizatorului de rând. Aplicaţia gratuită a fost lansată de curând şi deja este folosită în toată lumea.

Tinerii au ales să dezvolte soluţia de logare pentru o platformă larg folosită şi în România.

Ioana Oros, PR Târgul de Cariere: La târgul de cariere folosim platforma WordPress pentru că este foarte la îndemână. Este uneori dificil penru că avem două platforme pe care le utilizăm. De multe ori, le încurcăm parolele, iar probabil că o astfel de aplicaţie probabil că ne-ar uşura munca.

Christian Săcărea, specialist securitate cibernetică: Dacă ai acasă bani şi laşi uşa deschisă, întotdeauna se va găsi cineva care să intre şi să ți-i ia. Aşa e şi cu datele electronice de la spionaj electronic, la furt de date, furt de identitate, furt de parole, acces neautorizat la conturi bancare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri