Noi audieri în cazul neregulilor de la FRF

Data publicării:
stefan stana diicot 04 INQ Octav Ganea

ACTUALIZARE 14.40. Dumitru Costin, fost membru al Comitetului Executiv al FRF, a fost audiat ca martor în dosar de procurorii DIICOT.



Actualizare 09:44 Declarații Ștefan Stana, fost membru în Comitetul Executiv al FRF, la ieșirea de la DIICOT.

Ștefan Stana, fost membru în Comitetul Executiv al FRF: Mi-au pus câteva întrebări despre constuirea bazei la care am răspuns fără nicio problemă.

Reporter: Cum s-a construit?

Ștefan Stana, fost membru în Comitetul Executiv al FRF: Nu știu, tată, că nu sunt constructor. De ce sume foarte mari? Nu ştiu, pe mine nu m-au intrebat. Nu vă pot spune mai multe, pentru că n-am văzut devize.(..) Nu mă pricep, sunt profesor de educație fizică. Dacă eram constructor, puteam să vă spun mai multe

Reporter: În ce fel s-au implicat membrii comisiei?

Ștefan Stana, fost membru în Comitetul Executiv al FRF: Probabil s-a făcut o comisie pentru această construcție, comisie care, probabil, iși va spune cuvântul la momentul respectiv. Alte probleme și alte întrebări n-au fost. Au fost discuții de 5 minute.(..) Am fost informați că se va face construcția din bani de la FIFA.


Ștefan Stana, fost membru în Comitetul Executiv al FRF, a ajuns la sediul DIICOT. Pe parcursul zilei de astăzi vor mai veni și alte persoane importante, membri ai Comitetului Executiv al FRF din perioada 2010-2012, pentru a da detalii anchetatorilor privind ridicarea bazei sportive de la Buftea.

Cei implicați susțin că au fost folosiți bani europeni și ca totul a fost atent verificat de către oficialii europeni.


O altă rundă de audieri în dosarul posibilei fraude la FRF s-a consumat miercuri la DIICOT. Procurorii au chemat mai mulţi foşti membrii ai comitetului executiv al FRF pentru explicaţii despre presupusa deturnare a unui milion de dolari din banii FIFA, destinaţi construirii bazei sportive de la Buftea. Printre cei chemaţi azi se numără şi fostul şef al Ligii Proferioniste, Dumitru Dragomir. Este martor, cum de altfel sunt toţi cei audiaţi până în acest moment.

Dumitru Dragomir: „Eu am gură bogată. Spun tot ce ştiu. Nici nu ştiu să ascund ceva.”

Procurorii consideră că Dumitru Dragomir ar putea fi un martor util, mai ales că a fost şeful Ligii Profesioniste de Fotbal şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Fotbal. O oră a fost interogat, timp în care procurorii i-au cerut explicaţii despre baza sportivă de la Buftea.

Dumitru Dragomir: „Nu numai de baza de la Buftea. Şi de baza de la Mogoşoaia şi de Ligă şi de Federaţie. M-au întrebat mai multe.

Reporter: Cum a rămas, mai veniţi pe aici?

Dumitru Dragomir: Aici ştii vreodată când vii şi când pleci? Sunteţi nebuni? Vii când te cheamă şi pleci când îţi dă drumul.”

Ancheta DIICOT este concentrată pe investiţiile pentru baza sportivă.

Pe cele 4,77 de hectare puse la dispoziţie de primăria Buftea, Federaţia a construit două terenuri sintetice de fotbal, două terenuri cu iarbă, o tribună de 450 de locuri, vestiare şi două instalaţii de nocturnă. Baza are şi un hotel unde sunt cazaţi fotbaliştii în timpul cantonamentelor. Costul final: 4 milioane de dolari. Anchetatorii cred însă că ridicarea bazei a costat doar 3 milioane de dolari şi încearcă acum să vadă unde s-a dus diferenţa de un milion de dolari.

Chemaţi pentru declaraţii au fost şi Paul Costaş şi Marian Rusen, foşti membrii ai comitetului executiv al FRF în perioada 2009-2012.

Paul Costaș: „Nu ştiu nimic de banii ăştia.”

***

Marian Ruse: „Lucruri de rutină, fiind vorba de o mărturie pe care am dat-o pentru perioada în care am fost membru.”

Mircea Sandu, fost preşedinte executiv al Federaţiei de Fotbal, spune că investiţiile de la Buftea au fost monitorizate de forurile europene. Baza a fost terminată în 2011 şi inaugurată în prezenţa lui Sepp Blatter, preşedintele forului european.

Mircea Sandu: „Eu am facut proiectul evaluat. Aceste două milioane nu ţi le dădea aşa...Ţi le dădea pe situaţie de lucrări, pe bază de filme, de poze, de inspecţii.”

Totuşi, câteva dintre calculele procurorilor nu se potrivesc deloc atunci când sunt comparate cu facturile federaţiei. Anchetatorii susţin că pentru fiecare metru pătrat de gazon sintetic, FRF a plătit 64,5 euro, mai mult de dublu faţă de cele mai mari preţuri de pe piaţă. În total, cele două terenuri artificiale de la Buftea au costat peste un milion de euro, iar cheltuielile de proiectare s-au ridicat la 600.000 de euro, de 20 de ori mai mult decât ar fi fost normal. Sume uriaşe au fost plătite şi pentru instalaţiile sanitare din clădirea ridicată aici. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...