Explicaţiile Guvernului. Cum s-a ajuns ca pe portofoliile liberalilor să fie numiţi interimari Constantin Niţă şi Victor Ponta, de la PSD

Data publicării:
ponta guvern -Mediafax Foto-Silviu Matei

 

Premierul Victor Ponta a discutat astăzi cu miniştrii demisionari Daniel Chiţoiu şi, respectiv, Andrei Gerea şi, în urma discuţiei, a luat act de demisiile celor doi.

„Pentru funcţionarea stabilă şi eficientă a Guvernului, primul ministru a avut o convorbire cu preşedintele PNL, Crin Antonescu. Acestuia i s-a solicitat să fie înaintate cele patru propuneri de miniştri liberali pentru ministerele în discuţie, dar propunerea a fost respinsă de către preşedintele Crin Antonescu, care a motivat că nu doreşte să intre în contradicţie cu deciziile interne ale PNL.

Ulterior, primul ministru Victor Ponta i-a solicitat preşedintelui Crin Antonescu să propună doi miniştri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finanţelor Publice şi, respectiv, la Ministerul Economiei. Crin Antonescu a refuzat şi în acest caz să facă vreo propunere din partea PNL.

Pentru asigurarea funcţionării în condiţii normale a acestor ministere foarte importante, premierul a desemnat două propuneri pentru ocuparea interimară a acestor poziţii, pe care le va înainta spre aprobare preşedintelui României.

Este vorba de preluarea de către primul ministru, Victor Ponta, a conducerii interimare a Ministerului Finanţelor Publice şi de către Constantin Niţă a conducerii interimare a Ministerului Economiei.

Guvernul României consideră necesară evitarea cu responsabilitate a oricărei disfuncţionalităţi în actul de guvernare şi evitarea transmiterii unui mesaj care să afecteze credibilitatea instituţiilor publice şi care să genereze confuzii în mediul economic şi social”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri