Traian Băsescu: Întâlnirile mele cu Victor Ponta, în care el e ca un pisicuț caraghios, sunt un deliciu

Data publicării:
ponta si basescu

Preşedintele s-a referit la informaţia privind întâlnirea pe care ar fi avut-o cu Klaus Iohannis, la reşedinţa sa, precizând că este o dezbatere publică „ridicolă”, pe care „nu o va spulbera”.

„Nu vreau să creez un precedent, pentru ca mâine să mă întrebe: "Păi ne-ai spus cum a fost cu Iohannis, spune dacă celălalt a fost". Este problema de credibilitate a lui Iohannis, să fie sau nu crezut. Eu nu voi spune niciodată şi nici SPP-ul nu va spune, vreodată, pentru că se distrug evidenţele după 24 de ore, cine a intrat la preşedinte în casă. După 24 de ore nu mai puteţi obţine nicio informaţie, de pe evidenţele oficiale, ale SPP-ului", a explicat Traian Băsescu.

Despre o „apropiere” de Klaus Iohannis, la un moment dat, Traian Băsescu a spus că nu doreşte să intre în niciun fel de „declaraţii care să creeze prejudicii cuiva cu privire la relaţiile pe care le are, cu excepţia lui Victoraş Ponta”.

Preşedintele l-a atacat din nou pe Victor Ponta şi a spus că premierul se foloseşte de „ura împotriva lui Traian Băsescu” drept temă pentru a câştiga alegerile prezidenţiale. Şeful statului l-a avertizat pe premier că această strategie electorală se va întoarce împotriva şefului guvernului.

„În ceea ce îl priveşte, am relaţii oficiale, şi deşi nu am să vă spun dacă a venit cineva, fie el şi Iohannis, la mine acasă, am să vă spun că întâlnirile mele cu Victor Ponta, în care el e ca un pisicuţ caraghios, sunt un deliciu şi vă asigur că are tupeu maxim, făcând un caz din posibila vizită a lui Iohannis la mine acasă", a declarat Traian Băsescu.

Dacă voi mai produce înregistrări cu Victor Ponta, îl veţi considera penibil”, a mai spus președintele.

Șeful statului a precizat că, în principiu, nu va face publice aceste înregistrări, dar, dacă „îl va obliga prin atitudine publică”, o va face. Traian Băsescu a mai spus că premierul Ponta este „de o lipsă de caracter incredibilă”.

Pentru prima oară, Președinția a făcut publică, luna trecută, înregistrarea video a discuției de la Cotroceni pe care a avut-o cu premierul Victor Ponta și ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu. Șeful statului îi convocase la Cotroceni pentru a-i prezenta sursele din care va fi acoperit la buget deficitul pe care îl va produce reducerea CAS-ului la angajatori. Gestul președintelui a fost făcut după ce premierul a declarat public că Traian Băsescu a umilit-o pe ministrul Petrescu, iar Traian Băsescu a dorit să arate că este o acuzație nefondată

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape...
Digi FM
Cât de grea este proba fizică de la recrutarea MApN. Ce trebuie să știi dacă ai tatuaje
Pro FM
Benny Blanco, primele declarații despre povestea de iubire pe care o trăiește cu Selena Gomez: „Râdem toată...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
OFICIAL Cum pot primi pensionarii 1000 de lei în plus la pensie ? Exista o singură condiție
Digi FM
Colegii lui Mihai Onilă, revoltați după ce acesta a decis să plece din trupa AXXA: „Vom continua fără el, să...
Digi World
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Portalul dintre New York si Dublin a fost inchis din cauza “comportamentului neadecvat”