Jandarmeria, despre intervenția de la Pungești: Nu avem pretenția că misiunea noastră a fost perfectă, dar n-am folosit forța

Data publicării:
jandarm protest pungesti

„Nu am lovit pe nimeni, nu am folosit gazele lacrimogene”, a insistat colonelul Mircea Olaru într-o conferință de presă.

El a precizat că dintre cele cinci persoane care au fost spitalizate, patru au fost deja externate, iar una a rămas sub supraveghere medicală din cauza unor probleme cardiace mai vechi. Colonelul a exclus posibilitatea ca victimele să fi fost rănite de jandarmi. El a explicat că în timpul producerii busculadei, protestatarii au căzut într-o viroagă. „Practic, i-am și salvat”, a spus Mircea Olaru.

„Sigur, nu avem pretenția că misiunea noastră a fost perfectă”, a menționat el. El a adăugat că se va face o analiză și s-a oferit să pună la dispoziția presei înregistrările video de la proteste de care dispune Jandarmeria.

Colonelul a precizat că intervenția jandarmilor a fost monitorizată în permanență, așa cum cere legea, de un procuror desemnat de Parchetul județean Vaslui.

Mircea Olaru a dat explicații și pentru numărul mare de jandarmi - circa 200 - mobilizați la Pungești: acțiunea se petrecea într-un loc deschis, cu o suprafață de mai multe hectare, iar misiunea forțelor de ordine era să protejeze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri