Șerban Brădişteanu: Preşedintele Băsescu m-a rugat, dacă vreau și pot, să-l consult pe Florin Cioabă

Data publicării:
bradisteanu crop mediafax

Medicul Şerban Brădişteanu a mers, la solicitarea lui Traian Băsescu, în Antalya, pentru a evalua starea de sănătate a lui Florin Cioabă. La întoarcerea în ţară, medicul a spus că starea auto-intitulatului rege la romilor de pretutindeni este gravă şi nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale.

Preşedintele Traian Băsescu m-a rugat, dacă vreau şi pot, să fac această vizită medicală, împreună cu anestezista mea, pentru a aprecia ce este mai bine de făcut pentru un om, până la urmă. Era într-o stare destul de proastă, cu aparate care să-l mențină în viață”, a spus Şerban Brădişteanu, medic chirurg.

Infarctul suferit de Florin Cioabă a fost unul masiv. Acum, capacitatea inimii este de doar 25 la sută, iar în urma stopului cardio-respoirator au fost afectaţi şi rinichii, iar creierul nu a mai fost oxigenat, ceea ce ar putea ridica problema unor leziuni cerebrale. Familia lui Florin Cioabă spune că a cerut ajutorul Ministerului Sănătăţii din România, pentru că starea acestuia este gravă.

„Inima şi respiraţia sa s-au oprit. L-am resuscitat şi inima sa a reînceput să bată şi a reînceput să respire. Cu toate acestea, este menţinut în viaţă de aparate”, a afirmat Terkan Demir-directorul general al spitalului din Antalya.

Avionul SMURD a fost pregătit pentru a-l aduce în ţară pe Florin Cioabă, dar transferul a fost amânat. Medicii spun că pacientul nu poate suporta un zbor în starea în care se află. Administraţia Prezidenţială nu a comentat declaraţiile medicului Şerban Brădişteanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri