Situaţia economică a combinatului Oltchim, stabilă  

Data publicării:
111113 OLTCHIM

Situaţia economică de la Oltchim este stabilă. La această concluzie a ajuns ministrul Economiei în urma vizitei de astăzi, de la combinat. Andrei Gerea a mai declarat că încă se caută soluţii pentru a mări capacitatea de lucru la Oltchim.  

Prezent la Vâlcea, ministrul Economiei a studiat împreună cu reprezentanţii Oltchim şi ai sindicatelor situaţia în care se află combinatul în acest moment.

„Aş descrie-o ca stabilă, lucru foarte important pentru noi, cu perspective de îmbunătăţire nu foarte mari din punct de vedere al reducerii pierderilor lunare, dar cu aprovizionare asigurată, cu contracte asigurate”, a spus ministrul.

Privatizarea Oltchim îşi urmează cursul începând cu luna februarie a anului viitor. S-a stabilit de altfel şi un calendar al evenimentelor ce vor urma.

„Oferte angajante pentru Oltchim din partea investitorilor - 17.01.2014, deschiderea ofertelor – 20.01 şi selectarea ofertantului pe 23.01, urmând ca pe 31.01 să depună planul de reorganizare judiciară şi în februarie să avem aprobarea planului de reorganizare”, a declarat Corneliu Cernev, lider de sindicat.

Reprezentanţii Oltchim au anunţat că în ultimele trei luni, combinatul a avut o cifră de afaceri constantă, ajungând la un grad de utilizare a capacităţii de producţie de 24%, iar la acest nivel a reuşit contractarea producţiei pentru întreg anul 2014.

„Este foarte clar că avem contractată toată producţia. Deci, practic, la momentul respectiv, în actualele condiţii avem practic beneficiari ai produselor noastre. Bineînţeles că ne dorim o creştere a acestei capacităţi”, a precizat Marius Pârvu, director de vânzări.

Până acum, doar o singură firmă din Rusia s-a arătat interesată să cumpere combinatul care are peste 800 milioane de euro datorii şi funcţionează la capacitate redusă de mai bine de un an, după ce anul trecut a făcut obiectul unei tentative eşuate de privatizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri