Clotilde Armand explică ce se întâmplă în imaginile din camera cu sacii de vot: Niciun reprezentant USR – Plus nu a pus mâna pe saci

Data publicării:
clotilde armand
Clotilde Armand. (foto: captură video)

PSD cere anularea alegerilor de duminică din Sectorul 1 și folosește drept argument imagini în care susține că ar apărea membri USR-PLUS, care ar fura voturi. Clotilde Armand a răspuns acuzațiilor, explicând că în imagini apare și președintele BES1, procurorul Sprîncu Nicolae, care a decis să fie numărate semnăturile votanților de pe listele electorale permanente, complementare și suplimentare, pentru a vedea dacă numărul acestora corespunde cu numărul semnăturilor votanților scris în Procesul Electoral.

"Primarul PSD nu acceptă înfrângerea. Este total disperat. Este gata să facă orice și să pună foc democrației din România. E grav ce se întâmplă. Complicii săi sunt televiziunile aservite PSD.

În imaginile prezentate publicului apare și președintele BES, procurorul Sprâncu Nicolae. Acesta a decis să fie numărate semnăturile votanților de pe listele electorale permanente complementare și suplimentare pentru a vedea dacă numărul acestora corespunde cu numărul votanților scris în procesul electoral.

Președintele BES ne-a invitat să mergem cu el pentru a ne convinge că procesul este transparent. Vorbim de ziua de luni spre marți, puțîn după ora 24.00".

Primarul ales al sectorului 1, Clotilde Armand, spune că "cel care caută și pune mâna pe acel sac este personal tehnic BES, șoferul lui Daniel Tudorache, un angajat la primăria sectorului 1. Pe alte imagini se vede reprezentantul partidului Dan Voiculescu, care se urcă pe saci și intră cu niște saci în mână. BES-ul era în plină activitate. Niciun reprezentant USR – PLUS nu a pus mâna pe saci. Nu am avut acces la BES decât în cursul zilei de luni.

Nouă ni s-a declarat că acea cameră de filmat din sală nu funcționează. Vrem că organele de anchetă să aibă acces la înregistrarea completă, vrem să știm cum au putut aceste imagini să ajungă la televiziune.

Nu putem fi acuzați, în acelai timp, că am scos saci cu buletine de vot și că refuzăm renumărarea. Este ilogic. Procesele verbale sunt cele care consemnează rezultatul votului după numărarea făcută în fața tuturor delegaților partidelor. Aceste procese verbale au fost întocmite corect, după ce toți delegații au fost de acord, nu au fost probleme, totul a fost conform legii. Au fost tentative de fraudă, dar procesele verbale au fost întocmite corect, după o numărare corectă.

Lista a fost verificată pentru că era o mică discrepanță de o semnătură cred, în plus sau în minus, față de numărul de voturi, dacă adăugați toate voturile, plus voturile nule".

"Nu este nicio șansă că alegerile să fie reluate", mai spune Clotilde Armand. "Este o tentativă disperată a primarului actual, este gata să pună foc democrației din România. Acest om trebuie să fie anchetat, să nu mai aibă posibilitatea de a acționa, e aproape o mineriadă, este extrem de grav".

Citește și: Se cere anularea alegerilor la Sectorul 1. PSD: USR a intrat în camera cu sacii de vot. Armand: S-a intrat cu procurorul-șef la BES

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri