SpaceX se pregătește să lanseze un nou zbor în spațiu. Racheta Starship 4 trebuie să depășească limitele anterioare

Redacția Digi Economic Data publicării:
SpaceX racheta
sursa: profimediaimages.ro/

Racheta Starship, un vehicul spaţial futurist dezvoltat de SpaceX pentru a transporta astronauţi pe Lună şi apoi pe planeta Marte, va efectua cel de-al patrulea zbor al său de testare peste trei-cinci săptămâni, a anunţat CEO-ul companiei americane, Elon Musk, prin intermediul unui mesaj publicat pe reţeaua de socializare X, relatează Agerpres.

La începutul acestui an, racheta Starship a companiei SpaceX a efectuat un zbor aproape complet de testare la cea de-a treia încercare, ajungând mai departe ca niciodată în spaţiu, dar s-a dezintegrat la întoarcerea sa pe Pământ.

"Obiectivul este ca racheta actuală să depăşească punctul maxim de încălzire sau cel puţin să zboare mai departe în spaţiu decât a făcut-o data trecută", a declarat Elon Musk.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Metoda folosită de SpaceX pentru construcţia rachetelor Starship este diferită de metoda folosită de agenţiile spaţiale naţionale sau de alte companii. Spre deosebire de acestea din urmă, care folosesc banii contribuabililor, SpaceX utilizează fonduri proprii, fapt care îi permite să îşi asume mai multe riscuri, inclusiv eșecurile repetate.

„Cu fiecare test învăţăm ceva nou. Întotdeauna este mai bine să sacrifici material decât să sacrifici timpul", subliniază miliardarul american de origine sud-africană.

Lecţiile învăţate din aceste eşecuri permit operarea unor modificări rapide şi revenirea la noi teste.